Uusimmat

Ranskalaismedia: Pelistudio Quantic Dreamia syytetään seksimistä ja rasismista, johtajaa ahdistelusta

15.01.2018 09:17 Muropaketin toimitus

Muun muassa Heavy Rainista ja tulevasta Detroit: Become Humanista tunnettua Quantic Dream -studiota syytetään myrkyllisestä työpaikkakulttuurista, jossa seksismi ja rasismi rehottavat.

Arvostettu ranskalainen pelistudio Quantic Dream on päätynyt raskaiden syytösten kohteeksi. Kuten Game Informer kertoo, uutisoi peräti kolme ranskalaismediaa eilen, että pelistudiolla on tapahtunut paitsi seksuaalista ahdistelua, myös seksististä ja rasistista herjaamista. Asiasta kertoivat Le Monde, Canard PC sekä Mediapart.

Median mukaan viime vuonna viisi studion entistä työntekijää teki valituksen, kun eräs studion työntekijä jakoi halventavia kuvia kollegoistaan. Aiemmin samana vuonna studion IT-johtaja löysi peräti 600 muokattua kuvaa, joissa työntekijöitä kuvattiin loukkaavilla tavoilla, esimerkiksi homofobisesti. Kuvissa käytettiin myös natsisymboleja. Osa kuvista oli peräisin jo vuodelta 2013, ja niitä kerrotaan olleen julkisesti esitteillä studion tiloissa.

Lisäksi Quantic Dreamin toista johtajaa Guillaume de Fondaumièria syytetään ahdistelusta, muun muassa naisten pakottamisesta suutelemaan studion juhlissa. Studion pääkehittäjä David Cagen puolestaan kerrotaan esittäneen rasistisia kommentteja.

Cage ja Fondaumièr ovat kiistäneet syytökset, ja kertovat tienneensä photoshopatuista kuvista, mutta eivät kaikkein loukkaavimmista. Cage on myös julkaissut puolustuksekseen lausunnon, jossa hän kehottaa ihmisiä arvostelemaan häntä teostensa perusteella.

”Haluatteko puhua homofobiasta? Työskentelen Ellen Pagen kanssa, joka taistelee LGBT-oikeuksien puolesta”, Cage puolustautuu. ”Haluatteko puhua rasismista? Työskentelen Jesse Williamsin kanssa, joka kamppailee kansalaisoikeuksien puolesta Yhdysvalloissa.”

Vuonna 1997 perustettu Quantic Dream on arvostettu pelistudio, joka tunnetaan etenkin peleistä Fahrenheit (2005), Heavy Rain (2010) ja Beyond: Two Souls (2013). Studio kehittää parhaillaan odotettua scifi-seikkailu Detroit: Become Humania, jonka pitäisi ilmestyä vuoden 2018 alkupuoliskolla. Studiolla on 180 työntekijää, ja työntekijöiden vaihtuvuuden kerrotaan olevan suuri.

Ranskalaismedian syytökset ovat jo toinen pelistudion kohu lyhyen ajan sisällä. Joulukuussa studio herätti kohua Detroit: Become Humanin trailerilla, jossa nähtiin perheväkivaltaa.