UUSIMMAT

Raportti: Joka kolmas ihminen maailmassa pelaa ilmaispelejä, ja ne tuottavat tolkuttomasti rahaa

31.01.2018 11:45 | Muropaketin toimitus | 1

SuperData Researchin tuoreen tutkimuksen mukaan ilmaispelattavia pelejä pelaa peräti 2,5 miljardia ihmistä maailmassa. Ilmaispelit myös tuottavat valtaosan PC- ja mobiilipelimarkkinoiden tuloista.

Tutkimusyhtiö SuperData Research on julkaissut vuosittaisen raporttinsa digitaalisista peleistä ja interaktiivisesta mediasta. Raportista selviää muun muassa, että F2P-pelit eli ilmaispelattavat pelit ovat uskomattoman suosittuja.

Raportin mukaan ilmaispeleillä on peräti 2,5 miljardia pelaajaa maailmanlaajuisesti. Tämä tarkoittaa, että noin joka kolmas ihminen maailmassa pelaa F2P-pelejä.

Kiinnostavaa on myös, että ilmaispelattavien pelien osuus pelimarkkinoista on valtavan suuri. Ilmaispelien mikromaksut tuottivat viime vuonna 82 miljardia dollaria, ja kattoivat peräti 89% PC- ja mobiilipelimarkkinoiden tuotoista. Mobiilipelien tuottojen kerrotaan myös kasvaneen 14 miljardia dollaria vuodesta 2016.

Myös eSportsin eli elektronisen urheilun kerrotaan kasvaneen selvästi. Vuonna 2017 e-urheilu tuotti 756 miljoonaa dollaria, ja sen kerrotaan todennäköisesti nousevan miljardiluokan liiketoiminnaksi vuoden 2018 aikana. Toinen kasvava alue olivat viime vuonna VR-pelit, sillä VR-laitteiden ja -pelien tuottojen kerrotaan kasvaneen 37% edellisestä vuodesta.

Raportin voi lukea kokonaisuudessaan SuperDatan sivuilta.

Keskustelu

Kuvassa oleva Sotarunko on kyllä yksi parhasta ilmais peleistä mitä on markinoila ( Warframe) .Itsekin tuohon peliin vajaa 200 euroo on tullu laitettuu ja pakko sanoa että kerrankin on rahalle saanu vastinetta .Juoni jatkuu edelleen mielenkiintosena .Peli päivittyy melkeen päivittäin ja vähintään kerran kuusa tulee isompi päivitys jossa uusii aseita ja hahmoja .3-6 kuukauden välein tulee sitten todella isoja päivityksii kun juonta viedään eteenpäin ja siihen juonen vientiin voi pelaajakin vaikuttaa omilla ehdotuksillaan .Suosittelen lämpimästi kyllä jokaselle kyseistä pelii

Muropaketin uusimmat