Raportti: Ubisoftin johto vastusti pelattavia naishahmoja Assassin’s Creed -sarjassa

22.07.2020 13:13 | Muropaketin toimitus

Ahdistelusta syytetty Ubisoft-pomo teki selväksi, ettei hän halunnut pelattavaa naishahmoa Assassin’s Creed -pelin pääosaan.

Aiemmin heinäkuussa Ubisofilta poistui ahdistelutapausten vuoksi kolme johtohahmoa, joista etenkin luovalla johtajalla Serge Hascoëtilla oli suuri valta kaikkiin yhtiön julkaisuihin. Nyt Bloomberg on julkaissut suuren raportin Ubisoftin työkulttuurista, josta paljastuu johdon ja Hascoëtin vaikutus muun muassa Assassin’s Creediin. (Alkuperäinen juttu on maksumuurin takana, mutta Eurogamer uutisoi pääkohdista.)

Raportin mukaan Assassin’s Creedin kehittäjillä on ollut suuria vaikeuksia saada naishahmo keskeiseen rooliin suositussa pelisarjassa.

Esimerkiksi Assassin’s Creed Syndicatessa toisen pelattavan hahmon Evien roolista tehtiin pienempi kuin hänen veljensä Jacobin roolista. Assassin’s Creed Odysseyssa taas kehittäjät halusivat päärooliin naisen, mutta johdon toimesta pelaajat saivat lopulta valita naisen tai miehen välillä.

Jopa tulevan Assassin’s Creed Valhallan markkinoinnissa miespuolinen versio päähahmo Eivorista tuotiin ensimmäisenä näytille, koska Ubisoftilla ei uskota naishahmojen myyvän tarpeeksi. Bloombergin raportin mukaan kaikki aihetta koskevat päätökset ovat tulleet yhtiön markkinointipuolelta tai suoraan Hascoëtilta.

Assassin’s Creed Valhalla uudistaa pelisarjaa muun muassa niin, että Eivorin sukupuolta voi vaihtaa vapaasti pelin aikana. Peli ilmestyy 17. marraskuuta PC:lle, PlayStation 4:lle, PlayStation 5:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X:lle ja Google Stadialle.