Uusimmat

Red Dead Redemptionin päätähti jätti näyttelijänhommat vuosiksi, mutta palasi jatko-osaa varten

23.10.2018 19:00 Muropaketin toimitus

John Marston nähdään myös Red Dead Redemption 2:ssa, ja samalla myös hahmon ääninäyttelijä tekee comebackin.

Red Dead Redemptionin (2010) päähenkilö John Marston on yksi mieleenpainuvimmista pelihahmoista, ja hänen ääni- ja motion capture -näyttelijänsä Rob Wiethoff sai aikanaan paljon kehuja työstään.

Rockstarin palkkaama, vain vähän näytellyt Wiethoff ei kuitenkaan jäänyt näyttelijänhommiin. Häntä on viimeksi kuultu vuonna 2013 ilmestyneessä, vähän tunnetussa Codename Cygnus -pelissä, ja tuolloin Wiethoff oli jo käytännössä lopettanut näyttelemisen.

Polygon on julkaissut uudelleen alunperin kesällä 2013 ilmestyneen haastattelun, jossa Wiethoff kertoo, miksi hän jätti näyttelijäntyön.

”Los Angelesissa on niin paljon paskapuhetta”, Wiethoff lataa. ”En halunnut myydä enää sieluani yhdellekään viisastelijalle, joka aikoi muuttaa elämäni lopullisesti.”

Polygonin mukaan Wiethoff jätti näyttelijäntyön Red Dead Redemptionin valmistuttua, matkusti takaisin kotikaupunkiinsa Indianan osavaltioon ja siirtyi tekemään tavallista päivätyötä. Wiethoffilla on vaimo ja kaksospojat, ja hän kertoo olevansa tyytyväinen elämäänsä.

Alta voit katsoa vuonna 2013 ilmestyneen Polygonin lyhyen videon Wiethoffista.

Nyt monen vuoden tauko näyttelijäntyöstä on ohi, sillä John Marstonin roolihahmon ohella myös Wiethoff tekee comebackin perjantaina ilmestyvässä Red Dead Redemption 2:ssa. Jää nähtäväksi, tullaanko häntä kuulemaan jatkossa muissakin peleissä vai pysyykö erinomainen näyttelijä perinteisen leipätyön parissa.

Red Dead Redemption 2 ilmestyy PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle tulevana perjantaina, 26. lokakuuta.