Redditin suuri pelisivu suljettiin aprillipäivän ajaksi – Ylläpitäjät vaativat loppua vihapuheelle ja vähemmistöjen pilkkaamiselle

02.04.2019 10:03 Muropaketin toimitus

Redditin suosittu r/Games-keskustelupalsta oli koko eilisen päivän suljettuna. Ylläpitäjät halusivat kiinnittää huomiota lisääntyneeseen vihapuheeseen.

Peliyhteisöjen toksisuus ei ole mikään uutinen, ja monet pelaajat kohtaavat myrkyllistä käyttäytymistä, vihapuhetta ja solvaamista päivittäin. 1,7 miljoonan käyttäjän Reddit-yhteisö r/Games päättikin ryhtyä entistä ankarampaan kamppailuun törkyä vastaan, ja yhteisön ylläpitäjät sulkivat koko keskustelupalstan eilen vietetyn aprillipäivän ajaksi, kertoo Eurogamer.

Kun käyttäjät eilen yrittivät mennä palstalle, näkivät he ylläpitäjien pitkän kannanoton aiheesta. Ylläpitäjät mainitsevat vihapuheen ja myrkyllisen sisällön esimerkkeinä transfobian, homofobian, islamofobian, rasismin, misogynian, henkilökohtaiset hyökkäkset toisia käyttäjiä kohtaa, sekä pedofiliaa ja raiskausta ihannoivan sisällön.

Kannanotosta löytyvän linkin kautta voi myös päästä katsomaan esimerkkejä tällaisesta sisällöstä r/Games-yhteisössä. Emme suosittele tätä herkemmille lukijoille.

Kannanotossa ylläpitäjät myös listasivat eri alojen hyväntekeväisyysjärjestöjä ja kiittivät niitä käyttäjiä, jotka ovat aktiivisesti kamppailleet vihapuhetta ja toksista sisältöä vastaan. Nyt r/Games näyttää jälleen olevan auki, ja palstalta löytyy myös erillinen keskustelu aprillipäivän sulkemisen jälkipyykistä.

Lue myös:

Katsaus: Toksinen pelikulttuuri vaikuttaa kaikkiin pelaajiin – Nyt mitta on täynnä seksismin, vihapuheen ja epätasa-arvon suhteen