Retrohenkinen Project Warlock on tribuutti FPS-klassikoille – nuori kehittäjä ei ollut edes syntynyt, kun Doom ja Wolfenstein ilmestyivät

26.05.2020 15:59 | Muropaketin toimitus

Pian konsoleille kääntyvä Project Warlock kumartaa Doomin ja muiden räiskintäklassikoiden suuntaan.

Nykyisin pelaaminen voi kulkea kirjaimellisesti vanhemmalta lapselle, kuten tapahtui pelikehittäjä Jakub Cisłolle. Hänen isänsä nimittäin tutustutti hänet 1990-luvun klassisiin räiskintäpeleihin, jotka ilmestyivät jo paljon ennen hänen syntymäänsä.

Cisłon kehittämän Project Walockin voisikin hyvin luulla olevan vanhojen partojen käsialaa, mutta näin ei ole – Cisło nimittäin alkoi pelin kehittämisen jo lukiossa, ollessaan 17-vuotias.

”Minun piti oppia kaikki lennosta ja poimia tietoa ja vinkkejä matkan varrella”, kehittäjä kuvailee PlayStation Blogille. ”Minulla oli mielessäni tarkka ajatus siitä, miltä tällaisen pelin pitäisi tuntua, ja kävin läpi pitkän hiomisprosessin kehityksen varhaisessa vaiheessa.”

Pari vuotta sitten PC:lle ilmestynyt Project Warlock ilmestyy  PlayStation 4:lle 9. kesäkuuta, Nintendo Switchille 11. kesäkuuta ja Xbox Onelle 12. kesäkuuta. Alta näet pelin trailerin.