Uusimmat

Retropelaajan unelma: Modaaja yhdisti kaikki peliohjaimensa toimimaan samalla alustalla

30.10.2017 15:32 Muropaketin toimitus

Modaaja John Milner viritti kaikki vanhat peliohjaimensa toimimaan retropelialusta RetroPiella. Lopputuloksena on jokaisen retropelien ystävän unelmakonsoli.

Videopelejä pitkään harrastaneet ovat ehtineet pelata jo useilla alustoilla ja ohjaimilla. Retropelejä julkaistaan ahkerasti uusilla alustoilla, mutta vanhat ohjaimet eivät useimmiten ole yhteensopivia uusien alustojen kanssa. Modaaja John Milnerille tämä ei kuitenkaan kelvannut, joten hän päätti sovittaa alkuperäiset ohjaimet yhteen uusien alustojen kanssa.

Kuten Kotaku raportoi, ohjelmoi Milner kaikki vanhat peliohjaimensa yhteensopiviksi RetroPien, eli modatun Raspberry Pin kanssa. Lopputuloksena hän pystyy pelaamaan samalla alustalla retropelejä niin Super Nintendon ja alkuperäisen PlayStationin kuin Sega Mega Drivenkin ohjaimilla.

Tekniikasta enemmän kiinnostuneet voivat suunnata Milnerin blogiin lukemaan tarkemman selityksen projektista. Muut voivat katsoa alta Milnerin videon, jolla hän esittelee unelmien pelijärjestelmää muun muassa Star Foxia (1993) pelaten.