Rikkaat GTA Online -trollit pilaavat pelejä suoraan kiertoradalta käsin ammutuilla ydinaseilla

06.01.2018 22:57 | Muropaketin toimitus | 1

Uuden päivityksen yhteydessä GTA Onlineen lisätty Orbital Cannon jakaa pelaajien mielipiteet. Monien mielestä kallis ydinasetäsmäisku on aivan liian ylivoimainen.

GTA Onlineen lisättiin taannoisen Doomsday Heist -päivityksen yhteydessä kaikkien aikojen tehokkain ase, Orbital Cannon. Kiertoradalta käsin tähdättävän ydinaseen voi ampua mihin päin tahansa Los Santosia ja se tuhoaa osumakohdan ympäriltä niin ihmiset kuin autotkin. Osumalta ei voi piiloutua edes siltojen alle tai kauppoihin, vaan ainoita turvapaikkoja ovat aseista riisutut alueet kuten bunkkerit.

Orbital Cannonilla pelleily ei kuitenkaan ole halpaa. Yksi laaki maksaa 500 000 pelidollaria ja mikäli ohjuksesta haluaa automaattisesti tiettyyn pelaajaan lukittuvan version, saa lystistä maksaa 750 000 dollaria.

Iso hintalappu ei kuitenkaan ole ongelma huijareille, joilla on käytössään käytännössä rajaton määrä pelivaluuttaa. Kotakun mukaan huijarit tai muut isoilla lompakoilla varustetu trollit ovatkin kiusanneet muita pelaajia muun muassa räjäyttelemällä autokokoontumisia taivaan tuuliin. Periaatteessa asetta voi käyttää vain 48 minuutin välein, mutta jotkin huijarit ovat onnistuneet kiertämään myös aikarajoituksen.

Orbital Cannonin osumaan kuoleminen voi tuntua hyvin epäreilulta, sillä saapuvasta ohjuksesta ei voi tietää etukäteen. Tällöin huonotuurisen pelaajan tapauksessa esimerkiksi useiden päivien tai viikkojen aikana kerätyt huumeet tai aseet voivat tuhoutua täysin ennustamattomasti kesken kauppojen.

Keskustelu

Pelifirmojen pitäisi haastaa jokainen huijari oikeuteen. Aiheuttavat todella suuria menetyksiä – itsekään en enää ole pitkään aikaan vaivautunut maksamaan online peleistä koska pelikokemuksen tulee aina joku huijari pilaamaan.

Muropaketin uusimmat