UUSIMMAT

Rockstar Games jatkaa sikailuaan Ison-Britannian verohelpotusten kanssa

20.01.2020 09:41 | Muropaketin toimitus | 1

TaxWatch UK:n mukaan Rockstarille on myönnetty miljoonien puntien arvosta verohelpotuksia, jotka on tarkoitettu suunnattavaksi pienille pelikehittäjille.

VG24/7 raportoi, että Rockstar Games olisi saanut viime vuonna 37,6 miljoonan punnan (44,16 miljoonan euron) edestä verohelpotuksia Isossa-Britanniassa. Väitteen on raportoinut veroalan vahtikoiraryhmä TaxWatch UK, joka seuraa tarkasti pelijätin verotusta.

Helpotukset ovat peräisin Video Game Tax Relief Fundista, joka on tarkoitettu tukemaan pieniä, Englannissa toimivia pelikehittäjiä. Rockstarin saamien helpotusten kerrotaan olevan suurin yksittäinen helpotus, jota rahastosta on koskaan myönnetty.

Vastaava toiminta on herättänyt aiemminkin kritiikkiä, sillä Rockstar Games on yksi maailman menestyneimmistä pelistudioista, eikä varmasti tarvitse verohelpotusten tuomaa tukea ainakaan samassa mitassa kuin pienemmät studiot.

Lisäksi verohelpotuksiin oikeuttavien pelien pitäisi vaatimusten mukaan olla ”kulttuurisesti brittiläisiä”, eikä Rockstarin kerrota rekisteröineen yhtään peliä tällaiseksi Grand Theft Auto V:n (2013) jälkeen. Viime vuonna myönnetyt helpotukset perustuvat todennäköisesti studion kehitteillä olevaan seuraavaan peliin, joka saattaa olla Grand Theft Auto VI.

Vaikka GTA-sarjan juuret ovat Isossa-Britanniassa, on Rockstar Games yhdysvaltalainen yhtiö, jonka virallinen toimipaikka on New Yorkissa. Rockstarilla on maailmanlaajuisesti yhdeksän studiota ja yli 2000 työntekijää.

Keskustelu

Alkuperäistä uutista on jo päivitetty Rockstarin ja tätä rahastoa hallinnoivan viranomaisen kommenteilla. Hommassa ei ole yhtään mitään sikailua, vaan viranomainen on myöntänyt Rockstarille verohelpotukset ihan rahaston sääntöjen mukaisesti.

Ihmeellistä muutenkin se, miksi syytetään sitä verohelpotuksia hakenutta tahoa eikä niitä, jotka tämän lain ovat säätäneet (poliitikot) ja niitä jotka sitä toimeen panevat (viranomaiset).

Että toivottavasti Muropaketin toimittajat seuraavan kerran veroilmoitusta täyttäessään muistavat tämän törkyotsikkonsa ja jättävät asianmukaisesti verovähennyksensä ilmoittamatta, koska ahnetta sikailuahan se sellainen verojen vähentely on.

Muropaketin uusimmat