Rockstar Games osti miljoonien arvoisen pelistudion, jonka kädenjälkeä olet todennäköisesti nähnyt, vaikket sitä tietäisi

15.05.2019 19:22 | Muropaketin toimitus

Rockstar Games on ostanut intialaisen pelitaidestudion ongelmien kanssa kompuroivalta Starbreeze Studiosilta.

Eilen kerroimme Payday 2:sta tunnetun Starbreeze Studiosin talousongelmista, joiden vuoksi pelitalo saattaa olla mennyttä jo vuoden kuluttua. Nyt Game Informer kertoo, että Grand Theft Auto -kehittäjä Rockstar Games on ostanut yhden Starbreezelle kuuluneen pelistudion.

Kauppa koskee intialaista Dhruva Interactivea, jonka kerrotaan olevan yksi kotimaansa suurimpia pelitaiteeseen keskittyviä yhtiöitä. Studiolla on peräti 320 työntekijää, ja Rockstar maksoi siitä 7,9 miljoonaa dollaria.

Dhruva Interactiven nimi ei todennäköisesti sano suomalaispelaajille mitään, mutta intialaisstudion kädenjälkeä on nähty lukemattomissa peleissä. Game Informerin mukaan studio on avustanut muun muassa Dead by Daylightin, Halo 5: Guardiansin, Forza Motorsport 7:n, äskettäin ilmestyneen Days Gonen sekä Prey: Mooncrashin (kuvassa) kehityksessä.

Kauppa saattaa auttaa Starbreezeä yhtiön talousongelmissa. On kuitenkin huomattavaa, että Rockstarin maksama hinta on 600 000 dollaria vähemmän, kuin mitä Starbreeze itse maksoi ostaessaan Dhruva Interactiven vasta vuonna 2016.

Jää nähtäväksi, mitä intialaisstudio tulee Rockstarin alaisuudessa tekemään, ja selviytyykö Starbreeze haastavasta tilanteestaan.

Muropaketin uusimmat