Rockstarin klassikkopeli täytti 10 vuotta – nykyisin pelattavissa vain kahdella tavalla

19.05.2020 13:40 | Muropaketin toimitus

Alkuperäinen Red Dead Redemption täytti juuri vuosia, mutta useimmat pelaajat eivät nykyisin pääse siitä nauttimaan.

Eilen vietettiin pelihistorian merkkipäivää, sillä Red Dead Redemptionin julkaisusta tuli kuluneeksi täydet kymmenen vuotta. Rockstar Gamesin villin lännen seikkailu ilmestyi 18. toukokuuta 2010 Pohjois-Amerikassa, ja Eurooppaan se rantautui pari päivää myöhemmin, 21. toukokuuta.

Red Dead Redemption sai ilmestyessään uskomattoman vastaanoton, ja sen keskiarvo on yhä Metacriticissä erittäin korkea 95. Peli voitti myös koko joukon palkintoja, ja se kuului Mass Effect 2:n ja Super Mario Galaxy 2:n rinnalla ilmestymisvuotensa kehutuimpiin peleihin.

Vaikka pelin vaikuttava jatko-osakin on jo ilmestynyt, nousi myös alkuperäinen Red Dead Redemption mukaan Muropaketin kriitikoiden TOP10-listoille viime vuosikymmenen parhaista peleistä.

LUE MYÖS: Pelaamisen vuosikymmen 2010: Muropaketin toimitus valitsi suosikkipelinsä vuosilta 2010-2019

Rockstarin hittipeli ilmestyi aikanaan ainoastaan Xbox 360:lle ja PlayStation 3:lle, eikä sitä tähän päivään mennessä ole käännetty PC:lle tai uudemmille alustoille. Nykyisin Red Dead Redemption onkin pelattavissa vain kahdella tavalla.

Ensinnäkin, nykyisistä konsoleista Red Dead Redemptionin voi ostaa ainoastaan Xbox Onelle, ja sillekin peli on saatavilla vain takaperin yhteensopivuuden kautta. Uudella konsolilla toimii siis pelin Xbox 360 -versio, jonka digitaalisen latauksen voi joko ostaa tai lunastaa omakseen laittamalla konsoliin alkuperäisen pelilevyn.

Toiseksikin, PlayStation 4:llä ja PC:llä Red Dead Redemption on pelattavissa ainoastaan maksullisen PlayStation Now -palvelun kautta. Tällöinkin peliä voi pelata ainoastaan suoratoistona, sillä PS3-pelejä ei PlayStation Nowssa voi asentaa konsolin kovalevylle.

LUE MYÖS: Tiesitkö? Tämän vuoksi Red Dead Redemption ei ole vieläkään tullut PC:lle

Jää nähtäväksi, tuoko Rockstar koskaan modernia klassikkopeliään uudemmille alustoille, vai jääkö Red Dead Redemption historiaan. Joka tapauksessa kyseessä on yhä jykevä pelikokemus, joka oli aikanaan uraauurtava teos sekä pelisuunnittelun että pelien tarinankerronnan kannalta.

Päivitetty 19.5.2020 kello 14.27. Lisätty tieto PlayStation Now -palvelusta. Otsikkoa muokattu.