UUSIMMAT

Roguelike-kauhurope Darkwood ilmestyy viimein virallisesti, kolmen Early Access -vuoden jälkeen

24.07.2017 12:09 Muropaketin toimitus

Kolme vuotta sitten Steam Early Access -palveluun ilmestynyt Darkwood ilmestyy viimein virallisesti elokuussa. Kolmihenkisen studion kehittämä roguelike-peli on jo saanut runsaasti kehuja osakseen.

Monet pelit viettävät pitkään Early Access -vaiheessa, mutta kolme vuotta on jo pitkä aika mille tahansa peliprojektille. Näin kauan on kuitenkin kestänyt Acid Wizard Studion tummanpuhuvalla roolipelillä Darkwood, joka saapui Steam Early Access -palveluun päivälleen kolme vuotta sitten, 24. heinäkuuta 2014.

Nyt Eurogamer kuitenkin kertoo, että Darkwood näkee viimein virallisesti päivänvalon. Peli ilmestyy 17. elokuuta PC:lle, Macille ja Linuxille.

Darkwood on roolipelin ja rogueliken yhdistelmä, jossa pelaaja viskataan seikkailemaan proseduraalisesti generoidussa metsässä. Pelin virallisessa kuvauksessa sen kerrotaan olevan ”uusi näkökulma selviytymiskauhuun”. Eurogamerin mukaan Darkwoodin ytimessä on dynaaminen vuorokausirytmi, jossa päivät kuluvat resurssien kokoamiseen ja ansojen asetteluun, kun taas yöt ovat selviytymistaistelua.

Darkwoodin pitkää kehitystä selittää se, että puolalaisen Acid Wizard Studion kerrotaan koostuvan vain kolmesta kehittäjästä. Early Access -vaiheessa peli on kuitenkin kerännyt runsaasti positiivista palautetta pelaajilta. Steamissa pelin arvioista 93% on erittäin myönteisiä, ja Metacriticin käyttäjäarvioissa sen keskiarvo on 8,5.

Alta näet Darkwoodin uunituoreen live action -trailerin, sekä vanhemman alfa-trailerin.

Muropaketin uusimmat