UUSIMMAT

Salasanoja varastava haittaohjelma vaanii Fornite- ja Apex Legends -huijareita

15.08.2019 12:47 | Muropaketin toimitus

Baldr-niminen haittaohjelma on levinnyt vuoden alusta lähtien muun muassa Fornite- ja Apex Legends -huijausohjelmien vanavedessä.

”Huijausohjelmat houkuttelevat helposti teini-ikäisiä käyttäjiä. He eivät ole välttämättä osaa pelätä niiden ohessa leviäviä haittaohjelmia tai sitä millaista vahinkoa ne voivat aiheuttaa tietokoneille”, totesi tietoturvayhtiö Sophosin tutkija Chester Wisniewski Telegraphille.

Tutkijan mukaan huijausohjelmien lisäksi aluksi varsinkin pelaajien keskuudessa levinnyt haittaohjelma on löytynyt myös laittomista piraattipeleistä. Sittemin Balrd on hyödyntänyt myös WinRARista ja vanhasta Microsoft Officen versiosta löytyviä haavoittuvuuksia.  Nyt haittaohjelman leviäminen näyttää kuitenkin pysähtyneen ainakin toistaiseksi.

Baldrin oli ilmesesti alun perin määrä varastaa pelitilejä pelien sisäisten esineiden ja valuuttojen varastamiseksi. Sittemmin haittaohjelma on varastanut myös esimerkiksi Netflixin ja sosiaalisen median tilejä, joita myydään varkaiden toimesta eteenpäin.