UUSIMMAT

Satuja parodioiva Your Royal Gayness on varmasti alkuvuoden yllättävin suomalaispeli

30.01.2018 13:05 | Muropaketin toimitus

Your Royal Gayness on peli, jossa homoseksuaalisuuttaan piilotteleva prinssi hallitsee valtakuntaa ja torjuu naimisiin haluavia prinsessoja.

On monia pelejä, joissa pelaaja pääsee hallitsemaan omaa valtakuntaansa, mutta kotimaisen Lizard Hazard Gamesin äskettäin julkaisema Your Royal Gayness on myös paljon muuta. Your Royal Gaynessin kuvataan olevan satuja parodioiva peli, jolla on lisäksi vahva seksuaalista monimuotoisuutta puolustava viesti.

Pelin päähenkilö on prinssi Amir, jonka vanhemmat jättävät hallitsemaan Al-Marahijin kuningaskuntaa. Hallitsijan toimien ohella prinssille aletaan myös etsiä sopivaa prinsessaa vaimoksi, mutta prinssipä ei olekaan kiinnostunut naisista.

Your Royal Gayness on managerointipeli, jossa hallitaan kuningaskuntaa, ja yritetään samalla muuttaa lakia niin, että sateenkaariavioliitot tulisivat mahdolliksi. Hallitsijan tehtävien ohessa Amir joutuu myös esimerkiksi torjumaan naimisiin menosta innostuneita prinsessoja erilaisilla tekosyillä.

Pelin pääkehittäjä Salli Loikkanen kertoo, että Your Royal Gaynessin aihepiiri on hänelle henkilökohtainen.

“Kuulun itse seksuaalivähemmistöön ja vaikka olenkin onnekas asuessani varsin hyväksyvässä ympäristössä, syrjintä ja LGBT+ -ongelmat eivät ole tuntemattomia minullekaan”, Loikkanen kertoo. “Vaikka Your Royal Gayness on ”vain” peli, toivon sen jollakin tavalla pystyvän valistamaan homoseksuaalien kohtaamista ongelmista.”

Your Royal Gayness on saatavilla PC:lle, Macille ja Linuxille Steamista, jossa se on parhaillaan myös 10% alennuksessa. Alta näet pelin trailerin.

Muropaketin uusimmat