Scifi-peli Event [0] sisältää vaihtoehtoisen lopun, jota pelikehittäjät eivät suunnitelleet

17.07.2017 20:11 | Muropaketin toimitus

Event [0] -indiepelistä on löydetty vahingossa syntynyt loppuratkaisu, joka johtuu kehittäjien mukaan pelibugista.

Event [0] on viime vuonna PC:lle julkaistu scifi-seikkailupeli, johon suunniteltiin kolme erilaista loppuratkaisua. Kuinka ollakaan, suunnittelijoille selvisi yli puoli vuotta julkaisun jälkeen, että pelissä on sittenkin myös neljäs loppuratkaisu.

Erikoisen havainnon teki Ocelot Society -studion kehittäjä Emmanuel Corno. Rock Paper Shotgun -sivuston mukaan Corno sattui uteliaisuuttaan lukemaan pelin Wikipedia-artikkelia ja hämmästyi huomatessaan, että pelille listattiin neljä erilaista lopetusta.

”Pelin suunnittelijana ja kirjoittajana tiedän, että siinä on vain kolme lopetusta. Minähän ne kirjoitin”, Corno kommentoi Twitterissä.

Paljastui kuitenkin, että kun pelaaja neuvottelee pelin Kaizen-nimisen tekoälyn kanssa, on hänen mahdollista laukaista neljäs loppuratkaisu. Jos pelaaja on kohdellut Kaizenia ystävällisesti, ja kieltäytyy sekä tuhoamasta pelin avaruusaseman singulariteettimoottoria että lataamasta tietoisuuttaan tekoälyyn, palauttaa Kaizen pelaajan Maahan ja lopuksi nähdään toiseen loppuratkaisuun tarkoitettu välivideo. Näin ei kuitenkaan pitänyt tapahtua, vaan kyse on bugista, jota kehittäjät eivät huomanneet.

”Teimme siis peliin niin salaisen loppuratkaisun, ettemme tienneet siitä itsekään”, toteaa Corno.

Indiepeli Event [0] on saatavilla Steamista. Peli on saanut Metacriticin mukaan runsaasti kiittäviä arvioita, ja sen keskiarvo on 75.