Second Lifellä on yhä yli 600 000 aktiivista pelaajaa – tarjoaa mahdollisuuden unelmien elämiseen

21.11.2017 18:34 | Muropaketin toimitus

Vaihtoehtoelämäsimulaattori Second Lifellä on edelleen yli 600 000 aktiivista pelaajaa. Second Life tarjoaa mahdollisuuden unelmien kokemiseenmyös niille, joita oikea elämä koettellee.

Second Life avattiin vuonna 2003, jolloin siitä povattiin ”internetin tulevaisuutta”. Second Life on nimensä mukaisesti kuin toinen elämä, jossa virtuaaliavatareilla on omat talonsa sekä ulkomuotonsa ja jossa jokainen voi elää unelmaansa tosielämän vaikeuksista huolimatta.

The Atlanticin haastattelussa esimerkiksi liikuntavammaiset kertoivat, kuinka Second Life antaa heille mahdollisuuden liikkua ja lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta. Toisaalla vaikeasti autististisia lapsia hoitava äiti kertoi, että Second Lifessä tämä voi hetkeksi vapautua tavallisen elämän taakastaan ja elää omaa täydellistä elämäänsä. Second Lifen kautta on löydetty myös oikean elämän parisuhteita sekä hankittu oikean elämän varallisuutta virtuaalihyödykkeitä myymällä.

Second Lifestä ei kuitenkaan koskaan tullut yhtä valtavaa ilmiötä kuin mitä siitä povattiin. Suurena syynä tähän oli Facebookin suosion kasvu – ihmiset esittelevät internetissä mielummin ”täydellistä todellista elämäänsä” kuin avatareihin perustuvaa virtuaalielämää. Siitä huolimatta Second Lifellä on edelleen oma vannoutunut, noin 600 000 pelaajan aktiivinen käyttäjäkuntansa.