Sega näyttää hyllyttäneen 3D-kamppailupelit synnyttäneen Virtua Fighter -sarjan: ”Ei uutta peliä tulossa”

05.11.2018 14:35 | Muropaketin toimitus

Segalla ei ole tekeillä uutta Virtua Fighter -peliä, vaikka edellisestä on kulunut jo useampi vuosi.

Tekken ja Dead or Alive -kamppailupeleillä näyttää menevän hyvin, ja jopa pitkään hiljaiseloa viettänyt SoulCalibur-sarja teki juuri paluun kehutun SoulCalibur VI:n muodossa. Toisin on Segan pitkäikäisen Virtua Fighter -sarjan kohdalla.

ComicBook.com nimittäin raportoi Segan paljastaneen Twitterissä, ettei yhtiöllä ole tekeillä uutta Virtua Fighter -peliä. Kommentti on peräisin Sega Europen viralliselta kanavalta, ja näet sen alta.

Virtua Fighter on yksi pelihistorian merkittävimmistä kamppailupeleistä, sillä sarjan ensimmäistä, vuonna 1993 ilmestynyttä peliä pidetään maailman ensimmäisenä 3D-kamppailupelinä. Sarjan edellinen osa, Virtua Fighter 5 ilmestyi kuitenkin kotikonsoleille jo vuonna 2012, eikä sen jälkeen uutta peliä ole kuulunut.

Virtua Fighter -sarjan nykyisistä myyntiluvuista on vaikea löytää tietoa, mutta jo vuosia sitten sarjan kerrottiin myyneen useita miljoonia pelejä maailmanlaajuisesti. Nykyisellä konsolisukupolvella on sarjan peleistä pelattavissa ainoastaan Virtua Fighter 5, ja sekin vain Xbox Onella takaperin yhteensopivuuden kautta.

Virtua Fighter -sarjan Akira tekee kuitenkin vierailun joulukuussa Nintendo Switchille ilmestyvässä Super Smash Bros. Ultimate -kamppailupelissä. Tästä näet kuvan alta.