UUSIMMAT

Seksismistä syytetty League of Legends -studio myöntää: ”emme ole aina eläneet arvojemme mukaan”

10.08.2018 11:11 | Muropaketin toimitus

Aiemmin tällä viikolla ankarien seksismisyytösten keskelle ajautunut Riot Games on vastannut julkisesti pelisivusto Kotakun tekemiin paljastuksiin.

Aiemmin viikolla kerroimme Kotakun julkaisemasta, massiivisesta raportista, joka paljastaa League of Legends -hittipelistä tunnetulla Riot Games -studiolla vallitsevan seksistisen ja naisia alistavan työpaikkakulttuurin. Kuten odottaa saattoi, on studio nyt antanut julkisen lausunnon, jossa se ottaa kantaa useiden entisten ja nykyisten työntekijöiden esiintuomiin ongelmiin.

”Artikkeli valaisee alueita, joilla emme ole pystyneet elämään omien arvojemme mukaisesti, mikä ei tule jatkumaan Riotilla”, kommentoi peliyhtiön liikeviestinnästä vastaava Joe Hixson lausunnossa.

”Olemme ryhtyneet toimiin monissa artikkelissa kuvatuissa tiilanteissa, ja olemme omistautuneet kaivamaan syvemmälle, käsittelemään jokaista ongelmaa ja korjaamaan niiden taustalla piilevät syyt.”

Hixson painottaa, että kaikki Riot Gamesin työntekijät ovat vastuussa sellaisen ympäristön luomisesta, jossa kaikilla on yhtäläinen mahdollisuus tulla kuulluksi ja edetä urallaan. Tällä hän viittaa suoraan Kotakun artikkelissa mainittuihin tapauksiin, jossa naisten esittämiä ideoita ei ole otettu vakavasti, heidän ylitseen on kävelty kokouksissa ja naisille luvattuja ylennyksiä on annettu vähemmän kokeneille miehille.

PC Gamerin mukaan Hixson on myös erillisessä Reddit-postauksessa painottanut studion Diversity and Inclusion -ohjelmaa, jonka on tarkoitus tukea moni- ja tasa-arvoisuutta studiolla. Ohjelman oma infosivu ilmestyi Riot Gamesin verkkosivuille toukokuussa, vasta sen jälkeen, kun studiolla oli saatu tietää Kotakun tekevän laajaa artikkeliaan. Hixson kuitenkin väittää, että ohjelma on ollut olemassa yhtiön sisällä jo pitkään.

Jää nähtäväksi, onko Kotakun paljastuksilla käytännön vaikutusta Riot Gamesiin ja pelialaan ylipäätään, ja millaisia nämä vaikutukset sitten ovat. On luultavaa, että pelisivusto tulee julkaisemaan päivityksiä aiheesta ja seuraamaan tilannetta jatkossa.

Muropaketin uusimmat