UUSIMMAT

Selitetty: Pirates of the Caribbean -ohjaaja suunnitteli valtavaa Bioshock-elokuvaa – tämän takia se ei koskaan toteutunut

05.03.2021 13:32 | Muropaketin toimitus

Kehutusta BioShock-toimintapelistä oltiin yhdessä vaiheessa tekemässä elokuvaa, mutta projekti lakkautettiin. Nyt ohjaaja Gore Verbinski paljastaa syyn, miksi.

Syy oli niinkin yksinkertainen kuin raha, Pirates of the Caribbeanin ohjaaja paljasti Colliderille. Hän kertoo tuoreessa haastattelussaan halunneen olla avoin tulevan projektin suhteen, joten ennen kuin käsikirjoitusta oli vielä tehty sivuakaan, Verbinski sanoi suoraan Universal Picturesin tuottajille, että elokuva maksaisi 200 miljoonaa dollaria ja se olisi R-ikärajalla varustettu. Tämä liike ei ollut järkevin mahdollinen.

”Kun elokuva peruutettiin, se oli kirjaimellisesti tuo käymäni keskustelu. Karun rehellinen keskustelu, jossa sanoin, että älkää ostako pelin oikeuksia, haluan tehdä asian selväksi. Kyseessä on 200 miljoonaa maksava R-ikärajalla varustettu elokuva. Joten olimme aikeissa aloittaa 200 miljoonan dollarin R-ikärajan elokuvan kuvaukset ja he päättivät jänistää projektista. Watchmen oli juuri julkaistu, joten he ajattelivat, että ikärahan pitäisi olla PG-13. Jos elokuvan teko maksaa noin paljon, ikärajan täytyy olla alhaisempi”, Verbinski selittää.

Verbinski jatkaa, että hänen rehellisyytensä sai 30-päisen huoneen täynnä johtohahmoja, markkinointiosaston väkeä ja muuta täysin hiljaiseksi.

Jos elokuva olisi saatu rahoitettua ja kuvattavaksi, Verbinski paljastaa sen todennäköisesti alkaneen samalla lailla kuin pelikin, eli syöksylaskulla mereen. Hän olisi kuitenkin halunnut toteuttaa elokuvan siten, että pelin molemmat loppuratkaisut olisivat toteutuneet elokuvassa. Hän mainitseekin pitäneensä alkuperäisen pelin juonesta ja kehuu sen olleen ”yksi harvoista videopelikerronnoista, jotka ovat oikeasti sisältäneet erinomaisen tarinan” ja vertaa sitä Oidipusiin.