Selitetty: Tästä syystä vuosiakin vanhat Nintendo-pelit maksavat maltaita

03.09.2018 17:00 | Muropaketin toimitus

Nintendo-pelien hinnat laskevat harvoin, vaikka peli olisikin julkaistu jo muutama vuosi sitten. Nyt Polygonin uusi video selittää, mistä tämä johtuu.

Nintendon konsoleita omistavat pelaajat ovat todennäköisesti huomanneet, etteivät Nintendon konsoleille eksklusiivisten pelien hinnat laske läheskään yhtä nopeasti kuin muiden julkaisijoiden pelit. Esimerkiksi vain PlayStation 4:lle yksinoikeudella julkaistun ja paljon kehuja keränneen Horizon Zero Dawnin voi löytää jo nyt 20-30 eurolla alennusmyynnistä, mutta The Legend of Zelda: Breath of the Wildistä saa maksaa edelleen lähes saman hinnan kuin sen julkaisun aikaan.

Nyt Polygonin uusi video selittää, mistä ilmiö johtuu. Nintendo on luonut omien peliensa ympärille laadun maineen julkaisemalla vuosi vuoden jälkeen bugittomia ja yleisesti hyvin viimeisteltyjä pelejä. Näin ihmiset luottavat siihen, että myös uudet pelit ovat laadukkaita, ja ovat valmiita maksamaan niistä korkeamman hinnan.

Nintendon omia pelejä, kuten Zeldoja tai Marioita, ei ole myöskään tarjolla kuin Nintendon omille konsoleille. Näin Nintendo kontrolloi pelien lisäksi myös konsolimarkkinoita – Xboxin ostajat eivät pääse pelaamaan Mario Kartia.

Yhtenä pelien kalliimpaa hintaa selittävänä tekijänä Nintendon pelikasetit ovat kalliimpia verrattuna PlayStation 4:n ja Xbox Onen käyttämiin Blu-Ray-levyihin.