Selviytymispeli Rust lähtee Early Accessista yli neljän vuoden jälkeen

23.01.2018 15:16 | Muropaketin toimitus

Suosittu selviytymispeli Rust on viimeinkin saamassa virallisen julkaisunsa. Peli ilmestyi Steamiin Early Access -versiona jo vuonna 2013.

Facepunch Studios on tiedottanut, että yhtiön suosittu selviytymispeli Rust tulee viimeinkin lähtemään Early Accessista virallisen julkaisun myötä. Kuten Game Informer kertoo, saa Rust uuden julkaisunsa 8. helmikuuta.

Rustin kehitys alkoi jo aikaa sitten, ja Steam Early Accessiin peli ilmestyi joulukuussa 2013. Virallista julkaisua on siis saatu odottaa yli neljä vuotta. Tästä huolimatta peli on saavuttanut valtavan suosion, ja jo vuoden 2017 alussa sen kerrottiin myyneen yli viisi miljoonaa kappaletta. Uutisen kirjoitushetkellä Steam Chartz kertoo, että edellisen vuorokauden huippuhetkenä pelillä oli yli 43 000 samanaikaista pelaajaa.

Vaikka Rust on pysynyt suosittuna, kerroimme viime vuonna myös yllättäviä lukemia pelin palautuksista. Jopa yli 300 000 pelaajaa on palauttanut pelin, mikä on johtanut miljoonien dollareiden takaisin maksettuihin ostoksiin.

Virallinen julkaisu tulee myös nostamaan Rustin hintaa. Nykyisin 19,99 euroa kustantava peli tulee nousemaan noin 35 euroon, dollarihinnoista päätellen. Early Access -versio on toiseksi yhä saatavilla Steamista.

Rust on kuin selviytymispelin arkkityyppi: pelaaja heitetään avoimeen pelimaailmaan, jossa uhkana ovat luonnon vaarat sekä toiset pelaajat, ja tehtävänä on yksinkertaisesti pysyä hengissä. Tätä varten pitää kerätä resursseja ja rakentaa varusteita.

Alta näet Rustin viime vuonna julkaistun trailerin, joka esittelee pelaajan ensimmäistä päivää pelimaailmassa.

Muropaketin uusimmat