Sensuroimaton seksipeli kiellettiin heti 28 maassa: ”Emme voi sensuroida sitä”, julistivat tekijät

18.09.2018 09:29 | Muropaketin toimitus

Negligee: Love Stories -peli julkaistiin Steamissa täysin sensuroimattomana versiona perjantaina. Saman tien sen myynti kiellettiin 28:ssa maassa.

Viime viikolla kerroimme, että Steamissa julkaistiin täysin sensuroimaton hentai-peli, joka kantaa nimeä Negligee: Love Stories. Julkaisu on osa Steamin uutta linjaa, jossa pelijakelupalvelu ei herkästi puutu julkaistavaan sisältöön, mutta käyttäjille tarjotaan mahdollisuuksia rajata aikuisille suunnattu sisältö pois palvelusta.

Ihan mutkattomasti ei Dharker Studion pelijulkaisu kuitenkaan sujunut. PC Gamer nimittäin kertoo, että Negligee on kielletty jo 28:ssa maassa, joiden joukossa ovat muun muassa Japani, Islanti, Saksa, Venäjä ja Etelä-Korea.

Dharker on julkaissut Steamissa tiedotteen, jonka mukaan kehittäjät eivät voi vaikuttaa kieltopäätöksiin. Studio toteaa, että jos se julkaisisi pelin luvattomasti, se voisi joutua laillisiin ongelmiin. Sensuuri ei sekään kehittäjien mukaan ole vaihtoehto.

”Jos sensuroisimme tämän pelin niin, että kaikki voivat pelata, se poistaisi 90 prosenttia sisällöstä tai enemmänkin”, Dharker Studio kirjoittaa. ”Jatkamme kuitenkin sensuroitujen tai vaihtoehtoisten versioiden selvittämistä välttääksemme rajoituksia, mutta juuri nyt emme ole valmiit julkaisemaan sellaista peliä.”

Negligee: Love Stories on yhä saatavilla Suomessa, mutta pelin Steam-sivun avatakseen tule kirjautua palveluun sisään.