Seuraava Amnesia-peli muuttaa sarjan linjaa – halpa hirviösäikyttely saa väistyä hiipivän kauhun tieltä

26.05.2020 12:36 Muropaketin toimitus

Frictional Gamesin seuraava kauhupeli ottaa etäisyyttä alkuperäiseen Amnesia: The Dark Descentiin.

Amnesia: The Dark Descent tuli tunnetuksi monia säikäytyksiä tarjoavana kauhupelinä, mutta Frictional Games -studio aikoo kuitenkin tehdä suunnanmuutoksen suosittuun pelisarjaansa. Syksyllä ilmestyvä Amnesia: Rebirth tulee nimittäin palaamaan pelisarjan alkuperäiseen ajatukseen, joka katosi jonnekin matkan varrelle.

Pelistudion luova johtaja Thomas Grip kertoo GameSpotin tuoreessa haastattelussa, että The Dark Descentin piti alunperin keskittyä ”inhimilliseen pahuuteen”. Kävi kuitenkin niin, että kauhu syntyi pelissä lähinnä hirviöiden kohtaamisesta ja niiltä pakenemisesta.

Nyt kehittäjät yrittävät Gripin mukaan uudelleen.

”Emme käsittele täysin samaa aihetta, mutta sellaista, jossa kauhu ei ole vain hirviön kohtaamista ja pelkoa lyhyellä aikavälillä, vaan se  kasvaa ajan kanssa”, Grip kuvailee.

Kuten GameSpot huomauttaa, kuulostaa Rebirth seurailevan pikemminkin samoilla linjoilla kuin Frictionalin kehuttu tieteiskauhu Soma. Rebirthissä on kehittäjien mukaan kyse selviytymisestä, ja se on itsenäinen peli, vaikka tarinassa onkin yhteyksiä myös aiempiin Amnesia-sarjan osiin.

Amnesia: Rebirth ilmestyy PC:lle ja PlayStation 4:lle syksyllä. Frictionalin mukaan on mahdollista, että peli kääntyisi tulevaisuudessa myös seuraavan sukupolven konsoleille.