Shadow of the Colossuksen uusi mysteeri: Mitä ovat kultakolikot ja mitä niillä tehdään?

07.02.2018 14:03 | Muropaketin toimitus

Shadow of the Colossus -pelin eilen julkaistusta uusintaversiosta on löydetty uusi salaisuus, jota pelaajat yrittävät nyt selvittää.

Team Icon klassikkopeli Shadow of the Colossus on eilen julkaistu remake-versiona PlayStation 4:lle, mutta jo ennen sen julkaisua levisi tieto uudesta salaisuudesta. Pelisivusto IGN:n toimittajat löysivät peliä testatessaan paitsi The Last Guardian -peliin (2016) viittaavan easter egg -salaisuuden, myös mystisen kultakolikon.

Nyt kolikoita on löydetty rutkasti lisää, kuten myös Muropaketin kriitikko huomasi peliä arvostellessaan. Kukaan ei kuitenkaan toistaiseksi tiedä, mistä kolikoiden keräämisessä on kysymys.

Kultakolikot ovat kimmeltäviä esineitä, joiden läheisyydessä voi kuulla selkeää kilisevää ääntä, joka antaa vihjeen niiden sijainnista. Pelihahmo Wander voi poimia kolikot kyykistymällä niiden päälle, jolloin kuuluu kilahdus ja ne katoavat. Pelimaailman kartan alakulmaan ilmestyy myös laskuri, joka näyttää kolikoiden määrän.

Mutta mitä kolikot tekevät?

Shadow of the Colossuksen kaksi aiempaa keräiltävää esinettä, hedelmät ja liskojen hännät, kasvattavat pelihahmon elämä- ja voimamittareita, mutta kolikot eivät näyttäisi vaikuttavan mihinkään. Pari päivää sitten julkaistu Trophy-lista osoittaa myös, ettei niitä keräämällä saa PlayStation Trophy -palkintoa.

Salaperäisistä kolikoista uutisoiva Eurogamer kertoo, että niitä on onnistuttu löytämään pelimaailmasta ainakin 70. Pelin lopputeksteistä on myös löydetty kiitoksista viesti ”Nomad Colossus and the 79 steps to enlightenment”, mikä on tulkittu vihjeeksi siitä, että kolikoita (tai mitä ne sitten ovatkaan) on kaikkiaan 79. Kaikkia ei kuitenkaan ole vielä löydetty.

Jäämme odottamaan mysteerin paljastumista. Jos olet pelin jo hankkinut, on nyt hyvä aika hypätä mukaan kolikkojahtiin.