Shadow of the Colossus -kulttipelin kehittäjä paljasti siirtyneensä pelialalle vain rahan takia

16.04.2019 08:45 Muropaketin toimitus

Ico ja Shadow of the Colossus -pelien kehittäjänä tunnettu Fumito Ueda halusi olla taiteilija, mutta päätyi pelikehittäjäksi.

Japanilaiskehittäjä Fumito Ueda on yksi pelimaailman omaperäisimpiä pelisuunnittelijoita, ja hänet tunnetaan erityisesti taiteellisesti kunnianhimoisista, palkituista seikkailupeleistään. Icon (2001), Shadow of the Colossuksen (2005) ja The Last Guardianin (2016) kehittäjällä ei kuitenkaan alunperin ollut mitään erityistä intohimoa suunnitella pelejä.

Tuoreessa haastattelussa Ueda on kertonut avoimesti, että hän halusi olla alunperin taiteilija. Se ei kuitenkaan vaikuttanut realistiselta unelmalta, joten yliopistosta valmistuttuaan Ueda aloitti animaattorina peliteollisuudessa.

”Mielessään hän ajatteli aina, että olen pelialalla vain muutaman vuoden”, kuvasi Uedan tulkki VG24/7:n mukaan.

Juuri tämä asenne johti siihen, että Ueda uskalsi ottaa suuria riskejä ensimmäisen oman pelinsä kanssa. Kehittäjä ei nimittäin ajatellut pysyvänsä alalla, joten hänellä ei ollut mitään menetettävää. Kuinka ollakaan, Icosta tuli menestys, joten Ueda päätyi pysyvästi pelikehittäjäksi. Haastattelussa hän kertoi hyväksyneensä tämän vasta viime vuosina.

Ueda kehittää parhaillaan neljättä peliään omalla GenDESIGN-studiollaan. Viime vuonna hän kertoi haastattelussa, että uusi, toistaiseksi julkistamaton peli on samaa kokoluokkaa edellisten julkaisujen kanssa.