Sid Meier: ”En tiedä pelaisinko Civilizationia, jos se julkaistaisiin tänään”

09.09.2020 14:10 | Muropaketin toimitus

Sid Meier tunnetaan kenties kaikkien aikojen tunnetuimman strategiapelisarja Civilizationin isänä. Kehittäjä ei kuitenkaan tiedä, onko aika ajanut jo sarjan ohitse.

”En usko, että Civilization menestyisi, jos kehittäisin sen vasta näinä päivinä, enkä ole varma pelaisinko sitä edes itse. Civilizationit vaativat paljon pelaajalta ja pelien kanssa täytyy viettää paljon aikaa, että niitä alkaa ymmärtää. Monet pelaajat eivät ole enää valmiita siihen nykypäivänä”, Meier totesi The Independentin haastattelussa.

Civilization-sarja tai muut raskaat strategiapelit eivät välttämättä vetoa enää samaan yleisöön kuin vaikkapa Fortnite, mutta silti myös monimutkaisille strategiapeleille tuntuu olevan edelleen kysyntää. Esimerkiksi tuore Crusander Kings 3 on varsin vaativa peli, mutta sen vastaanotto on ollut siitä huolimatta hyvin positiivinen.

Joka tapauksessa Meier on sitä mieltä, että alkuperäinen Civilization ilmestyi parhaalla mahdollisella hetkellä: ”PC:t olivat juuri sopivan kehittyneitä ja tehokkaita. Jos peli olisi ilmestynyt pari vuotta aikaisemmin, olisi pelin täytynyt olla huomattavasti yksinkertaisempi.”