Skull and Bones sai alkunsa Assassin’s Creedistä, mutta itsenäisenä sillä on enemmän vapautta

25.07.2017 15:16 Muropaketin toimitus

E3-messuilla julkistettu merirosvopeli Skull and Bones sai alkunsa Assassin’s Creed -sarjan meritaisteluista, mutta itsenäistyi omaksi pelikseen. Ubisoft toivoo Skull and Bonesista pitkään tuettavaa peliä ja pelisarjaa.

Kuten kesäkuussa kerroimme, julkisti pelijätti Ubisoft E3-messuilla uuden merirosvopelin nimeltä Skull and Bones. Luvassa on piraattiseikkailuja ja meritaisteluita sekä yksinpelinä että moninpelinä jahka Skull and Bones ilmestyy ensi vuoden lopulla.

Skull and Bones on itsenäinen IP, mutta pelin juuret ovat Ubisoftin jättisarja Assassin’s Creedissä. Skull and Bonesin kehittäjänä toimii Ubisoft Singapore, joka kehitti myös Assassin’s Creed III:n (2012) ja Assassin’s Creed IV: Black Flagin (2013) meritaistelut.

”Black Flagin jälkeen halusimme pysyä merirosvofantasiassa ja tehdä siitä isompaa ja vahvempaa”, kuvailee Ubisoft Singaporen johtaja Olivier de Rotalier GameSpotin mukaan.

Kehittäjätiimi tekikin prototyypin, joka keskittyi kahden purjelaivan välisiin meritaisteluihin. De Rotalier kuvailee kuitenkin, että prototyyppi oli kaukana siitä, mitä Assassin’s Creed -sarjan parissa haluttiin tuolloin tehdä. Niinpä Ubisoft Singaporen luomus muuttui itsenäiseksi peliprojektiksi.

”Emme halunneet rajoituksia”, kertoo Ubisoftin toimitusjohtaja Yves Guillemot. ”Uuden IP:n parissa voi tehdä mitä haluaa. Se antaa enemmän vapautta.”

GameSpotin mukaan Ubisoftilla uskotaan Skull and Bonesiin, ja pelistä toivotaan pitkään tuettavaa peliä ja pelisarjaa. Merirosvopeli on jo yhtiön mukaan kerännyt runsaasti huomiota pelaajilta, ja pelin beta-testaukseen voi ilmoittautua jo nyt Skull and Bonesin virallisella sivustolla.