SNES Classic korjaa kaksi Mini NES:n virhettä: Ohjaimia on kaksi ja konsoleita valmistetaan ”enemmän”

27.06.2017 12:00 | Muropaketin toimitus

Nintendon eilen julkistama retrokonsoli Super Nintendo Classic Edition pyrkii peittoamaan edeltäjänsä. Konsolin peruspakkaus sisältää kaksi ohjainta vain yhden sijaan, ja laitetta luvataan valmistaa enemmän.

Eilisiltana kerroimme, että Nintendo on paljastanut julkaisevansa syksyllä viime vuotista Mini NES -retrokonsolia muistuttava Super Nintendo Classic Editionin. Konsoli perustuu nimensä mukaisesti vuonna 1990 ilmestyneeseen 16-bittiseen SNES:ään, ja se sisältää 21 konsolin alkuperäistä peliä.

Nintendo vaikuttaa ennakkotietojen perusteella korjaavan SNES Classic Editionin kanssa ainakin kaksi Mini NES:n julkaisussa sattunutta virhettä. Ensinnäkin Polygon kertoo yhtiön kommentoineen, että konsolia valmistetaan lähtökohtaisesti enemmän kuin Mini NES:ää, joka myytiin loppuun jo ennen ilmestymistään.

”Emme julkaise tarkkoja lukuja, mutta tulemme valmistamaan merkittävästi enemmän Super NES Classic Editionia kuin valmistimme NES Classic Editionia”, kerrotaan Nintendon lausunnossa.

Yhtiö on vahvistanut valmistavansa SNES Classicia vuoden loppuun asti, mutta sen saatavuuden jatkumisesta ei ole tarkempia tietoja. Viime syksynä ilmestyneen Mini NES:n valmistus lopetettiin jo huhtikuussa, joten on odotettavissa, että myös SNES Classic Edition viipyy markkinoilla vain rajoitetun ajan.

Toinen tapa, jolla SNES Classic Edition erottuu edeltäjästään on se, että konsolin mukana tulee heti kättelyssä kaksi ohjainta. Myös monet Mini NES:n pelit tukivat kaksinpeliä, mutta lisäohjaimet oli hankittava erikseen ja niidenkin saatavuus oli heikko.

Kiinnostavaa on myös, että Kotakun mukaan SNES Classic Edition näyttää Euroopassa, Japanissa ja Australiassa hieman erilaiselta, kuin Yhdysvalloissa. Kotimaassaan Japanissa konsolille on myös tarjolla hieman eri pelivalikoima, kuten Destructoid kertoo.

Huonosta saatavuudestaan huolimatta Mini NES on mainio retrokonsoli, kuten totesimme arvostelussamme (linkki alla). Odotukset 29. syyskuuta ilmestyvää SNES Classic Editionia kohtaan ovatkin korkealla.

Lue myös:

Testasimme: Nintendo Classic Mini: NES -retrokonsoli ei pihtaa pelejä eikä laatua