SNES Classic Mini jo nyt loppumassa – ”On olemassa riski, että tarjonta ei vastaa kysyntää”

29.06.2017 11:45 | Muropaketin toimitus

Pari päivää sitten julkistettu Super Nintendo Classic Edition on jo nyt loppumaisillaan, vaikka konsolin julkaisuun on vielä kolme kuukautta.

Viime vuonna julkaistu NES Classic Mini -retrokonsoli myytiin valtaosin loppuun jo ennen julkaisuaan, ja moni halukas ostaja jäi lopulta nuolemaan näppejään. Nyt näyttää siltä, että Nintendo on uusimassa virheen syyskuussa julkaistavan Super Nintendon retroversion kanssa.

Vaikka SNES Classic julkistettiin vasta pari päivää sitten, on se monin paikoin varattu jo loppuun. Esimerkiksi Verkkokauppa.com kertoo, etteivät he ota enää uusia varauksia vuonna 2017.

Nintendo Suomi onkin julkaissut Facebookissa lausunnon konsolin saatavuudesta.

”Kiinnostus uutta pelikonsolia kohtaan on uskomattoman suurta ja on olemassa riski, että tarjonta ei vastaa kysyntää”, lausunnossa sanotaan suoraan.

Nintendolta kerrotaan, että kaikille jälleenmyyjille on tiedotettu tarkka lukumäärä konsoleista, jotka he tulevat saamaan. Yhtiö neuvookin olemaan yhteydessä suoraan kauppiaisiin:

”Saadaksesi tietää, onko sinulla mahdollisuus hankkia pelikonsoli, suosittelemme ottamaan yhteyttä mihin tahansa jälleenmyyjään, joka myy kyseistä pelikonsolia ja varmistamaan, onko heillä tarpeeksi monta pelikonsolia kattamaan kaikki ennakkotilaukset.”

SNES Classic Edition ilmestyy 29. syyskuuta. Nintendo on väittänyt, että kysyttyä retrokonsolia valmistetaan enemmän kuin viime vuotista NES:ää, mutta tuotannon on kuitenkin vahvistettu jatkuvan toistaiseksi vain vuoden loppuun asti.