UUSIMMAT

Snyder Cut innosti pelitoimittajat vaatimaan ohjaajan versiota yhdestä viime vuosien epäonnisimmista peleistä

23.03.2021 14:30 | Muropaketin toimitus

Käytännössä kesken jääneelle Metal Gear Solid -pelille toivotaan Snyder Cutin tapaista pelastusta.

Viime viikolla ilmestynyt Zack Snyder’s Justice League on yleisen mielipiteen mukaan tuntuvasti parempi kuin elokuvan alkuperäinen versio ja monien mielestä se on pelastanut DC:n sarjakuviin perustuvan leffauniversumin. Snyder Cut on myös herättänyt paljon keskustelua siitä, mitkä muut teokset ansaitsisivat saman kohtelun.

LUE MYÖS: Arvostelu | Zack Snyder’s Justice League on neljän tähden supersankarieepos, joka korjaa elokuvateatteriversion virheet tyylikkäästi

Pelisivustot PC Gamer ja Rock Paper Shotgun ovat molemmat toivoneet Director’s Cut -versiota yhdestä viime vuosien epäonnisimmista peleistä. Kyseessä on tietysti Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, jonka syntytarina on surullisen kuuluisa.

Tuotantoyhtiö Konami ja Metal Gearin luoja Hideo Kojima riitaantuivat MGS V:n kulisseissa, ja Kojima potkittiin pihalle yhtiöstä ennen pelin julkaisua. Lopputuloksena on, että pelin tarina jäi käytännössä hieman kesken, vaikka Konamin taholta on muuta väitetty.

Kenelle tahansa pelaajalle on täysin selvää, että tarina ei saa mitään oikeaa ratkaisua pelin toisessa Chapterissa. Julkisuuteen pulpahtanut pelistä leikattu materiaali viittaa myös kovasti siihen, että pelin olisi pitänyt jatkua vielä kolmannen luvun verran. Lopputulos vaikuttaakin kovasti kiirehdityltä, mikä voi johtua pelin ilmeisen korkeasta kehitysbudjetista.

PC Gamerin toimittaja huomauttaa kuitenkin selvän eron MGS V:n ja Justice Leaguen välillä. Siinä missä jälkimmäinen oli parjattu ja kehnosti menestynyt elokuva, MGS V menestyi tosiasiassa hyvin ja sai paljon kiitosta etenkin pelillisten ominaisuuksien ansiosta.

Fanit ovat kuitenkin jo vuosia toivoneet, että Kojima saataisiin tavalla tai toisella viimeistelmään peli, joka jätti koko pidetyn pelisarjan niin epätyydyttävästi kesken. MGS V:n jälkeen sarjassa on ilmestynyt vain laimea spin off -pelin Metal Gear Survive, josta ei todellakaan suurta menestystä tullut.

Alta näet GamingBoltin pari vuotta vanhan videon MGS V:n kohtalosta.