Sony ei kestänyt The Last of Us Part II -kritiikkiä – otti yhteyttä peliarvostelijaan

03.07.2020 17:22 | Muropaketin toimitus

Ylistäviä arvosteluja saanut The Last of Us Part II on valtava hitti, mutta Sony ei ole ollut tyytyväinen kaikkeen peliin kohdistuvaan kritiikkiin.

The Last us Part II on ollut valtavan suosittu, ja se on yleisesti ottaen saanut kriitikoilta hyviä arvosanoja. Sonyn mukaan peli on kaikkein nopeimmin kaupaksi käynyt PlayStation 4 – yksinoikeuspeli. Tästä huolimatta kaikki arvostelijat eivät ole antaneet sille täysiä pisteitä.

Vice-sivusto julkaisi oman The Last of Us Part II -arvostelunsa kesäkuussa, ja siinä kerrotaan sellaisista yksityiskohdista, jotka eivät olleet kriitikon mieleen. Arvostelun kirjoittanut Rob Zacny ilmaisi, että vaikka pelissä on lukuisia unohtumattomia seikkoja, eivät sen tarina ja hahmot ole kovin uskottavia.

Zacny sanoo arvostelussa, että The Last of Us Part II:n hahmot ja tarina eivät ole toimivia, sillä yksikään pelin päähenkilö ei kyseenalaista omaa kostoretkeään. Jokainen näistä hahmoista on kostonhimoisen pakkomielteen pauloissa, jota ei juurikaan tarkastella. Zacny tiivistää, että peli on omahyväisen pakkomieleinen väkivaltatarina.

Sony piti Zacnyn arvostelua epäreiluna, ja otti tämän takia häneen yhteyttä. Sony mainitsi esimerkiksi siitä, että Zacny ei paljastanut kriitikissään niitä seikkoja, jotka tekevät pelistä hyvän. Peliarvostelija täsmentää, että keskustelu sujui hyvässä hengessä, vaikka on hyvin epätavallista, että pelijulkaisija haluaa puhua kriitikon kanssa tämän tekemästä arvostelusta. Asiasta kertoo Polygon-sivusto.

Muropaketin arvostelun mukaan karmiva ja surullinen The Last of Us Part II on ehkä aikansa merkittävin pelijulkaisu.

Muropaketin uusimmat