Sony Interactive Entertainment lähtee elokuvien maailmaan: PlayStation Productions haluaa rikkoa pelileffojen kirouksen

20.05.2019 21:43 | Muropaketin toimitus

Monet pelistudiot ovat ryhtyneet tuottamaan peleihinsä pohjautuvia elokuvia, ja myös Sony Interactive Entertainment on perustanut oman tuotantoyhtiön.

Sony Interactive Entertainment haluaa tuoda markkinoille peleihinsä perustuvia elokuva- ja sarjaprojekteja, ja on perustanut sitä varten PlayStation Productions -tuotantoyhtiön.

PlayStation Productions on jo aloittanut ensimmäiset uotannot, ja sen päämajana toimii Los Angelesin piirikunnassa sijaitsevan Sony Studiosin tilat.

Tuotantoyhtiöllä on käsissään hyvin laaja valikoima esimerkiksi seikkailu-, scifi- ja kauhupelejä: yli sadan eri tittelin joukosta löytyy varmasti paljon sellaisia tuotoksia, jotka voivat hyvinkin toimia myös elokuva- ja sarjaviihteenä.

Sonyn leiristä kerrotaan, että PlayStation Productions on käyttänyt viimeiset kaksi vuotta selvittääkseen, kuinka elokuvamaailma oikein toimii. Tuotantoyhtiön väki on käynyt keskusteluja monien käsikirjoittajien, ohjaajien ja tuottajien kanssa.

Sony Interactive Entertainmentin johtaja Shawn Layden tiedostaa oikein hyvin, että aiemmat pelielokuvat ovat olleet aivan kammottavia. Syynä tähän hän näkee sellaiset käsikirjoittajat ja ohjaajat, jotka eivät ymmärrä pelimaailmaa. Tarkoitus ei ole muuttaa 80 tuntia peliaikaa elokuvaksi, vaan käsikirjoittaa peli uudestaan sellaiseen muotoon, joka puhuttelee leffayleisöä.

Peliä ei pidä kertoa uudelleen elokuvana, summaa Layden. Asiasta uutisoi Hollywood Reporter.

Muropaketin uusimmat