Sony on voittamassa konsolisodan: Suurin osa yhdysvaltalaisista pelaajista on valinnut uudeksi konsoliksi PlayStation 5:n

09.10.2020 15:38 | Muropaketin toimitus

PlayStation 5 on ollut yhdysvaltalaisten pelaajien mieleen.

Tuore markkinatutkimus osaa kertoa, että suurin osa yhdysvaltalaisista pelaajista on valinnut uudeksi pelikonsoliksi PlayStation 5:n. Selvityksen mukaan noin 70 prosenttia kyselyyn vastanneista on tilannut levyasemallisen PlayStation 5:n ennakkoon, ja ainoastaan noin 30 prosenttia tutkimukseen osallistuneista on päätynyt ostamaan Xbox Series X:n.

10 prosenttia vastanneista kertoi hankkivansa PlayStation 5:n digitaalisen version, ja 8 prosenttia valitsi Xbox Series S:n. Tutkimus antaa ymmärtää, että monet pelaajat ovat päättäneet hankkia enemmän kuin yhden seuraavan sukupolven pelikonsolin.

Yli puolet PlayStation 5 -ennakkotilaajista kertoivat, että pelikonsolin yksinoikeuspeli Marvel’s Spider-Man: Miles Morales vaikutti ylivoimaisesti ostopäätökseen. Lisäksi myös God of War: Ragnarok ja Final Fantasy XVI houkuttelivat pelaajia.

Vastaavasti Xbox Series -konsolien kohdalla pelaajia kiehtovat pelit Halo Infinite, Fable ja Forza Motorsport. Tutkimukseen osallistui 511 henkilöä, joista ainoastaan 15 % kertoi onnistuneensa tilaamaan uuden konsolin ennakkoon. Asiasta kertoo Gamesindustry-sivusto.

Muropaketin uusimmat