Sony-pomo on turhautunut PlayStation-pelien menekkiin – ”Haluan niiden saavuttavan satoja miljoona ihmisiä”

12.10.2021 10:16 | Muropaketin toimitus

Sony Interactive Entertainmentin pomo Jim Ryan haluaisi tuoda PlayStation-pelit huomattavasti isommalle yleisölle.

GI Live: London -tilaisuudessa puhumassa ollut Ryan kertoi avoimesti turhautumisestaan, jonka hän kokee yhtiön omien PlayStation-pelien saavutettavuuden suhteen. Hän haluaisikin tuoda PS-pelit ”satojen miljoonien” käyttäjien käsiin, mutta tiedostaa, ettei tämä ole mahdollista niin pitkään kuin yhtiö rajoittaa tuotteensa ainoastaan PlayStation-konsoleille.

”Haluaisin nähdä maailman, jossa PlayStationin peleistä pääsisivät nauttimaan kymmenet miljoonat ihmiset. Kenties sadat miljoonat. Tällä hetkellä menestys nykyisellä konsolimallilla tarkoittaa sitä, että PlayStation-hittiä voi pelata kymmenen tai kaksikymmentä miljoonaa ihmistä”, Ryan toteaa.

Hän voivotteleekin, etteivät pelit ole saavuttaneet samanlaista saavutettavuutta kuin musiikki, elokuvat ja televisio, ja hän haikaileekin aikaan, jolloin pelit olisivat samalla viivalla.

”Elokuvista ja musiikista voi nauttia käytännössä rajaton yleisö”, Ryan sanoo.

PlayStation on alkanut tuoda hiljalleen omia pelejään myös PC:lle ja mobiililaitteille, mutta PlayStation pysyy silti ensisijaisena alustana yhtiön yksinoikeuspeleille.