UUSIMMAT

Sony-pomo paljasti, miksei Fortnite tue PlayStation 4:llä alustojen välistä yhteispeliä – ”Muut konsolit ovat liian huonoja”

01.09.2018 16:34 | Muropaketin toimitus

Sony ei ole halunnut avata alustojen välistä yhteispeluuta eli crossplayta monille suosituille peleilleen, kuten Fortnite Battle Royalelle. Sony-pomon mukaan PlayStation 4 on paras alusta pelata videopelejä ja ratkaisulla yritetään ohjata pelaajia PlayStation 4:n pariin.

Sony sai aiemmin tänä vuonna osakseen paljon kritiikkiä, kun se esti Fortnite Battle Royalen moninpelin PlayStation 4:n, Xbox Onen, Nintendo Switchin sekä mobiililaitteiden välillä.

Lisäksi ongelmana on, että mikäli Fortniten pelaamiseen käytetty Epic-tunnus on jo aiemmin yhdistetty PlayStation 4:ään, ei samaa tunnusta voi ainakaan toistaiseksi käyttää Nintendo Switchillä. Täten eri konsoleita varten on pakko tehdä erilliset tunnukset, eivätkä pelaajat voi käyttää esimerkiksi omia skinejään molemmilla konsoleilla.

Nyt Sony-pomo Kenichiro Yoshida on kertonut Independentille, miksi Sony ei halua tukea alustojen välistä moninpeliä Fortniten ja monen muun pelin tapauksessa. ”Uskomme, että PlayStation 4 on paras alusta pelata Fortnitea. Emme halua mahdollistaa alustojen välistä yhteispeluuta, koska se johtaisi heikompaan lopputulokseen. Haluamme vain ajatella käyttäjiemme parasta”, Yoshida toteaa. Käytännössä Sony haluaa siis ”suojella” pelaajia PlayStation 4:ää ”huonommilta” konsoleilta ohjaamalla pelaajia oman konsolinsa pariin.

Samalla Yoshida kuitenkin kertoo, että Sony pitää Xbox Onen ja Nintendo Switchin tarjoamaa kilpailutilannetta hyvänä ja tervetulleelta. Sony onkin sallinut PC:n ja PlayStation 4:n välisen yhteispeluun ja se aikoo tulevaisuudessakin arvioida eri pelien crossplay-mahdollisuuksia tilannekohtaisesti.

Muropaketin uusimmat