UUSIMMAT

Sony tiukentaa linjaa pelien seksuaalisen sisällön suhteen – tarkoituksena suojella nuorten kehitystä

17.04.2019 16:08 | Muropaketin toimitus

Sonyn viime vuotiset sensuuripäätökset edustavat yhtiön uutta linjaa kaikille kehittäjille. Tuoreen haastattelun mukaan pelijätti pelkää joutuvansa oikeustoimien tai kampanjoiden kohteeksi.

Viime vuonna Sony teki muutaman sensuuripäätöksen, jotka herättivät huomiota pelimediassa. Ensin japanilaisen Omega Labyrinth Z -roolipelin (kuvassa) julkaisu länsimaissa peruttiin viime hetkellä, ja myöhemmin niin ikään japanilaisesta Senran Kagura Burst Re:Newal -pelistä poistettiin PS4:llä kohua herättänyt pelimuoto, jossa pelaajat pääsevät koskettelemaan alaikäisiä hahmoja.

Nyt näyttää siltä, etteivät päätökset olleet vain reaktioita yksittäisiin peleihin, vaan ne edustavat Sonyn uutta linjaa kaikissa pelijulkaisuissa. Kotaku raportoi, että japanilaisyhtiön edustajat ovat kertoneet uusista pelisäännöistä Wall Street Journalin tuoreessa haastattelussa.

Sony kerrotaan asettaaneen kehittäjille uudet ohjeet, jotta PlayStationille kehitetään ”tasapainoista sisältöä”, joka ei ”rajoita nuorten tervettä kasvua ja kehitystä”. Edellä mainituissa peleissä juuri seksualisoitujen pelihahmojen nuori ikä teki sisällöstä erityisen arveluttavaa.

Wall Street Journalin mukaan Sonyn uuteen linjaan ovat vaikuttaneet Me Too -liike, sekä striimauspalvelu Twitch, jonka suosion myötä myös Japanissa julkaistut pelit saavat huomiota maailmanlaajuisesti. Sonyn edustajan mukaan yhtiö pelkää joutuvansa oikeustoimien tai sosiaalisten kampanjoiden kohteeksi.

Vertailun vuoksi Kotaku kertoo, että esimerkiksi Nintendon konsoleilla voi julkaista mitä tahansa pelejä, jotka ovat saaneet virallisen ikärajaluokituksen ESRB:n ja PEGI:n kaltaisissa luokitusjärjestelmissä. Nintendo ei siis aseta omia kriteerejä pelien seksuaaliselle sisällölle.

Muropaketin uusimmat