Uusimmat

Sonylla on siivous käynnissä: japanilaisen tissipelin härskein pelimuoto estettiin PS4:llä, tulossa silti PC:lle

15.10.2018 14:58 Muropaketin toimitus

Senran Kagura Burst Re:Newal -pelin länsimaisesta versiosta poistetaan Intimacy Mode, joka päästää pelaajat kähmimään alaikäisiä tyttöjä.

Aiemmin tänä vuonna Sony esti kohutun, alaikäisiä hahmoja seksualisoivan Omega Labyrinth Z -pelin julkaisun länsimaissa. Nyt yhtiö on tehnyt toisen vastaavan korjausliikkeen, joka on johtanut pelijulkaisun viivästymiseen.

Japanilaisen Senran Kagura -toimintapelisarjan seuraava osa, Senran Kagura Burst Re:Newal myöhästyy sen vuoksi, että Sony on käskenyt kehittäjiä poistamaan pelistä sarjan aiemmista osista tutun Intimacy Mode -pelimuodon. Vähäpukeisista ninjatytöistä kertovan pelisarjan Intimacy Modessa pelaajat pääsevät koskettelemaan interaktiivisesti alaikäisten hahmojen vartaloita.

Kuten asiasta uutisoiva Eurogamer tiivistää, ”kyseessä on siis alaikäisten tyttöjen hyväksikäyttömoodi”.

Pelin Yhdysvaltain julkaisija XSeed Games kertoo, että peli ilmesyy PS4:lle ilman Intimacy Modea, mutta sen pitäisi olla edelleen mukana PC-versiossa. Yhtiön lokalisaatiotuottaja on todennut, että muutos johtuu Sonyn uudesta käytännöstä, mikä selittää sen, että sarjan aiemmissa peleissä Intimacy Mode on sallittu.

Sony onkin tänä vuonna ottanut länsimaissa tiukemman linjan pelien seksuaalisen sisällön suhteen. Aiemmin mainittujen lisäksi yhtiö päätti myös estää Super Seducer -pelin julkaisun konsolillaan.

Senran Kagura Burst Re:Newal on uusintaversio Nintendo 3DS:lle ilmestyneestä Senran Kagura Burstista (2011), ja se ilmestyi Japanissa PS4:lle jo alkuvuodesta. Peli julkaistaan ilmeisesti länsimaissa 16. marraskuuta.