Sonyn suhde alustojen väliseen pelaamiseen on kääntymässä – ”Tuemme ja kannustamme siihen”

26.06.2021 21:12 | Muropaketin toimitus

Sony on aikeissa lisätä PlayStation-pelien alustojen välistä pelitukea tulevaisuudessa.

Axiosin haastateltavana ollut PlayStation-pomo Jim Ryan kertoi yhtiön olevan avoin ominaisuuden suhteen ja jopa kannustavan kehittäjiä siihen suuntaan. Hän mainitsi väitettä tukeakseen muutamia pelejä, joista tuki jo löytyy, kuten Fortnite, Rocket League, Minecraft ja Call of Duty. Lisäksi hän kertoo tällaisten pelien määrän jatkavan vain kasvuaan tulevaisuudessa.

Sony on aiemmin saanut paljon kritiikkiä nimenomaan alustojen välistä pelaamista kohtaan osoittamastaan nyrpeydestä, josta ovat kommentoineet muun muassa kehittäjät sekä taannoinen Epic vs Apple -oikeudenkäynti. Tuolloin kävi selväksi, että Sony pyytää kehittäjiltä erillistä maksua, jos he haluavat lisätä peleihinsä alustojen välisen pelituen, mikä osaltaan selittänee kehittäjien aiemmat kommentit. Gearboxin pomo Randy Pitchford kertoi puolestaan viime kuussa, etteivät he lisää PlayStationia Borderlands 3:n alustojen väliseen pelitukeen.

Yhtiö myös aiemmin esti muun muassa Rocket Leaguen ja Minecraftin tuen ennen kuin se saatiin lisättyä pitkällisten sovittelujen jälkeen.

Tätä vasten Ryanin kommentit tuntuvat sotivan todellisuutta vastaan, mutta mahdollisesti Sony on ottanut opikseen ja suhtautuvan jatkossa ominaisuuteen entistä avoimemmin.