UUSIMMAT

”Stadia on elossa ja voi hyvin”, väittää Google pelialustan kohujen jälkeen

17.05.2021 13:00 | Muropaketin toimitus

Google vakuuttelee pilvipohjaisen pelialustansa puolesta.

Google Stadialla on ollut vaikeat puolitoista vuotta. Alkuhuuman jälkeen pelialusta on herättänyt vaatimattomasti kiinnostusta ja sen pelivalikoima on kasvanut hitaasti. Sitten vuoden alussa Google lakkautti omat pelistudionsa ja hyllytti niiden keskeneräiset projektit, ja sen jälkeen useita Stadian keskeisiä työntekijöitä on myös jättänyt Googlen.

Nyt Stadian leiristä kuitenkin vakuutellaan, että kaikki on hyvin. Alustan kehittäjämarkkinoinnin johtaja Nate Ahearn on PC Gamerin mukaan todennut haastattelussa, että Stadia ”on elossa ja voi hyvin”.

”Teemme yhä Stadiasta mahtavaa paikkaa pelata niillä alustoilla, jotka jo omistat”, Ahearn kertoi.

Ahearn korosti pelialustan yhteistyötä suurten pelijulkaisijoiden, kuten Capcomin ja Square Enixin kanssa. Lisäksi hän alleviivasi indiekehittäjille suunnatun Stadia Makers -ohjelman tärkeyttä ja mainitsi, että Stadialle on tulossa tänä vuonna yli 100 peliä.

LUE MYÖS: Google Stadia sai vihdoinkin ominaisuuden, joka siinä olisi pitänyt olla jo 1,5 vuotta sitten

Stadian pelikirjasto on kasvanut hitaasti, mutta tuoreet AAA-pelien lisäykset antavat jo vähän toivoa. Alustalle ovat saapuneet kevään suuret hittipelit Outriders ja Resident Evil Village. Tosin Stadian pelien ylläpidossa on PC Gamerin mukaan vielä toivomisen varaa, sillä uutuuspelit ovat päivittyneet alustalla hitaammin kuin konsoleilla ja PC:llä.

Muropaketin uusimmat