UUSIMMAT

Star Citizen keräsi viime vuonna tuplasti ennemmän Kickstarter-joukkorahoitusta kuin kaikki muut pelit yhteensä

07.01.2018 16:20 | Muropaketin toimitus

Avaruusseikkailu Star Citizen keräsi viime vuonna lähes 35 miljoonaa dollaria joukkorahoitusta. Summa on tuplasti enemmän kuin kaikkien muiden Kickstarter-pelien keräämä rahoitus yhteensä.

Star Citizen on kaikkien aikojen eniten joukkorahoitusta kerännyt videopeli, vaikka sen julkaisu on viivästynyt jo moneen otteeseen. Rahahanojen sulkeutumiselle ei myöskään ole näkymässä loppua, sillä Star Citizen keräsi jälleen viime vuonna enemmän joukkorahoitusta kuin kaikki muut Kickstarterin kautta rahaa keränneet peliprojektit yhteensä.

Polygonin mukaan Star Citizeniä tuettiin vuoden 2017 aikana yhteensä 34,91 miljoonalla dollarilla. Kaikki muut 700 Kickstarterin kautta rahoitusta kerännyttä projektia saivat kasaan yhteensä 17,25 miljoonaa dollaria. Täten Star Citizen keräsi yli tuplasti muiden pelien keräämän summan verran rahaa.

Vuonna 2016 Star Citizen keräsi kasaan 36,11 miljoonaa dollaria, kun taas samana vuonna muita Kickstarter-pelejä rahoitettiin 17,6 miljoonalla dollarilla. Star Citizen -summat eivät kuitenkaan sisällä mahdollisia pelaajille myöhemmin takaisin palautettuja rahoja.

Yhteensä Cloud Imperium Games on kerännyt tähän mennessä 176 213 420 dollaria. Star Citizenillä tai sen erillisellä yksinpeluukampanja Squadron 42:lla ei kuitenkaan ole edelleenkään julkaisupäivämäärää.

 

Muropaketin uusimmat