UUSIMMAT

Star Wars Jedi: Fallen Orderista löytyi etenemisen estävä bugi – näin vältät juuttumisen pelissä

21.11.2019 09:00 | Muropaketin toimitus

Star Wars Jedi: Fallen Orderissa voi ajautua umpikujaan, josta peliä ei pääse enää jatkamaan.

VG24/7 kertoo, että viime viikolla ilmestyneestä Star Wars Jedi: Fallen Orderista on löydetty etenmisen estävä bugi. Käytännössä Dathomirin planeetalla pelaajat voivat vahingossa päätyä alueelle, jonka on tarkoitus olla suljettu, eikä tuolta alueelta pääse enää palaamaan alukselle ja jatkamaan peliä.

Bugi on kuitenkin helppo välttää, jos tietää mitä tehdä: Jo pelin alkupuolella pelaajalle tarjoutuu mahdollisuus mennä Zeffon tai Dathomirin planeetoille. Dathomirilla voi hyvin käydä kääntymässä, mutta erään laajan kuilun on tarkoitus toimia ylitsepääsemättömänä esteenä, kunnes pelaaja oppii hyppyyn tarvittavan lisäkyvyn.

Osa pelaajista on kuitenkin onnistunut hyppäämään kuilun yli ilman kykyä, ja eteenpäin jatkamalla päätyy helposti juuttumaan peliin. Jos pelaaja hypyn jälkeen tallentaa pelin tallennuspaikalla, ei hän enää millään tapaa pääse jatkamaan peliä.

Julkaisija Electronic Artsin kerrotaan olevan tietoinen bugista, ja jonkinlainen korjaus siihen on varmasti luvassa. Jos kuitenkin olet jo jäänyt bugin vuoksi jumiin, ei tällä hetkellä ole muuta vaihtoehtoa kuin aloittaa koko peli alusta.

Star Wars Jedi: Fallen Order on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.