Steam lakkaa tukemasta Bitcoin-valuuttaa – Syynä vaihtelevat siirtomaksut ja kurssi

07.12.2017 10:01 | Muropaketin toimitus

PC:n pelipalvelu Steam luopuu kokonaan Bitcoin-valuutan käytöstä. Syyksi kerrotaan muun muassa Bitcoin networkin vaihtelevat siirtomaksut.

PC-pelaajien suosituin pelijakelupalvelu Steam lakkaa kelpuuttamasta ostoja kryptovaluutta Bitcoinilla, kertoo Polygon. Steamin omistava Valve on selittänyt julkaisemassaan päivityksessä, että päätökseen ovat vaikuttaneet esimerkiksi Bitcoinin kohonneet siirtomaksut.

”Viime kuukausina olemme nähneet Bitcoinin arvon volatiliteetin nousevan, sekä selkeän nousun Bitcoin networkin siirtomaksuissa”, Valve kommentoi.

”Esimerkiksi siirtomaksut, joita Bitcoin network veloittaa asiakkaalta, ovat kasvaneet räjähdysmäisesti tänä vuonna, jopa lähes 20 dollariin siirtoa kohden, verrattuna siihen, että ottaessamme Bitcoinin käyttöön, maksu oli noin 0,20 dollaria.”

Valve toteaa, ettei sillä ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa siirtomaksuihin, ja yhtiön mielestä ne tekevät pelien hankkimisesta kohtuuttoman kallista.

”Tällä hetkellä Bitcoinin tukeminen on muuttunut kestämättömäksi”, Valve toteaa. ”Saatamme myöhemmin arvioida uudelleen, onko Bitcoinissa järkeä meille ja Steamin yhteisölle.”