UUSIMMAT

Steam-palkinnot jaettu: Indieihme Cuphead ja vanhat pelit menestyivät äänestyksessä

04.01.2018 10:43 | Muropaketin toimitus

Steam Awards -palkintojen voittajat on paljastettu. Pelaajien äänestämät palkinnot menivät pääasiassa vanhemmille peleille, mutta pari uuttakin tulokasta mahtui listalle.

Pelipalvelu Steamin vuotuisten pelipalkintojen voittajat on julkistettu. Kuten viime vuonnakin, Steamin palkinnoista äänestivät käyttäjät kirjavissa kategorioissa, eikä palkintoja jaettu ainoastaan viimeisen vuoden aikana ilmestyneille peleille. Niinpä kävikin taas niin, että valtaosa palkinnoista meni vanhemmille julkaisuille.

Ainoa usemman palkinnot napannut peli on StudioMDHR:n indiehitti Cuphead, joka palkittiin Paras ääniraita ja Ylitti odotukseni -palkinnoilla. Cuphead oli yksi viime vuoden ylistetyimmistä peleistä, ja se sai myös Muropaketin arviossa täydet viisi tähteä.

Muita uusia palkittuja pelejä oli verkkoräiskintähitti PlayerUnknown’s Battlegrounds, joka palkittiin rankoille peleille suunnatulla Mom’s Spaghetti -palkinnolla. Kauhupeli The Evil Within 2 sai Ei oo totta dude 2.0 -palkinnon.

Vanhempia palkittuja pelejä olivat esimerkiksi The Witcher III: Wild Hunt (2015), Rise of the Tomb Raider (2016), sekä ikisuosikki Counter-Strike: Global Offensive (2012). Myös ensimmäisen The Witcher -pelin Enchanced Edition Director’s Cut -versio (2008) sai Ei anteeksipyyntöjä -palkinnon, joka myönnettiin pelille, jota pelaajat rakastavat virheistä huolimatta.

Kaikki palkitut pelit näet Steamin sivuilta. Monet peleistä olivat myös Steamin vuoden 2017 eniten tuottaneita pelejä, joista uutisoimme maanantaina.