Uusimmat

Sensuuria vähennettiin ja se näkyy: Seksipelit nousivat Steamin myydyimpien julkaisujen joukkoon

21.08.2019 22:00 Muropaketin toimitus

Kesä- ja heinäkuun myydyimpien Steam-julkaisujen listalta löytyy seksipainotteisia japanilaispelejä.

Pelipalvelu Steam ei julkaise suoria myyntilukuja peleistään, mutta palvelu listaa säännöllisesti edellisen kuukauden menestyneimmät uudet julkaisut. Pelisivusto Kotaku huomasikin kesä- ja heinäkuun listoilla jotakin yllättävää.

Ensin kesäkuun listalta bongattiin japanilaispeli Koikatsu Party, jossa luodaan anime-tyylinen naishahmo ja pyritään sitten sänkyyn tämän kanssa. Sitten heinäkuun listalta bongattiin kaksi anime-seksipeliä: LOVE3 – Love cube (kuvassa) ja CUSTOM ORDER MAID 3D2 It’s a Night Magic.

Heinäkuun listalla on vain 20 peliä, ja aikuisviihteelliset anime-pelit ovat siis löytäneet tiensä nimekkäämpien Wolfenstein: Youngbloodin, The Blackout Clubin ja Warhammer 40,000: Inquisitor – Prophecyn rinnalle. Mitään tarkempaa tietoa myyntiluvuista tai tuottojen suuruudesta ei ole tarjolla.

Steam höllensi viime vuonna suhtautumistaan alustalla julkaistavien pelien suhteen, mutta jotkin pelien seksikohtauksista ovat silti sensuroituja. Toisaalta niihin on myös ladattavissa patcheja, jotka poistavat sensuurin osittain tai kokonaan.

Jää nähtäväksi, nousevatko seksipelit yhä suuremmaksi ilmiöksi alustalla. Näkyvyys myydyimpien pelien listoilla kuitenkin tarkoittaa auttamatta lisähuomiota, mikä auttaa pelejä menestymään entistä paremmin.