Steam todellakin höllensi linjaansa: palvelussa julkaistaan pian täysin sensuroimaton hentai-peli

11.09.2018 22:30 | Muropaketin toimitus

Kickstarterissa rahoitettu hentai-peli Negligee: Love Stories julkaistaan Steamissa täysin vailla sensuuria. Pelipalvelu on muuttanut linjaansa aikuisviihteen suhteen.

Seksiä sisältävillä peleillä on aiemmin ollut suuria vaikeuksia tulla julkaistuksi ja pysyä pelipalvelu Steamin valikoimassa. Kesällä Valve kuitenkin muutti toimintatapaansa ja päätti sallia käytännössä kaikenlaisen sisällön, mikä ei ole ”pelkkää trollaamista”.

Nyt uusi linja alkaa myös näkyä, sillä Eurogamer uutisoi, että hentai-peli Negligee: Love Stories julkaistaan palvelussa tulevana perjantaina täysin sensuroimattomana. Kickstarterissa rahoitettu ”visuaalinen romaani” sisältää hardcore-seksikohtauksia, ja Valven alkuperäisen päätöksen mukaan sen piti ilmestyä Steamissa vain sensuroituna. Nyt julkaisija Dharker Studios on kuitenkin ilmoittanut, että peli julkaistaan ”100% sensuroimattomana”.

Steamin pelikauppaa päivitettiin äskettäin myös filttereiden osalta. Käyttäjillä on nyt mahdollisuus piilottaa akuisviihdettä sisältävät pelit kokoaan näkyvistä, eikä Negligeen Steam-sivua saa edes näkyviin kirjautumatta ensin palveluun.

Jää nähtäväksi, vakiintuvatko aikuisviihdepelit nyt osaksi Steamin valikoimia. Eurogamerin mukaan Valve mainitsee yhä ”pornografian” listassaan asioista, joita pelikaupassa ei pitäisi julkaista. Negligeen julkaisupäätös on kuitenkin osoitus täysin vastakkaisesta linjasta.