UUSIMMAT

Steamiin saapunut Saurian lupaa olla realistinen dinosauruspeli

06.08.2017 20:11 | Muropaketin toimitus

Urvogel Gamesin kehittämä Saurian on paleontologien avustuksella kehitetty, realistisuuteen pyrkivä dinosaurusten selviytymispeli.

Dinosauruksia on nähty videopeleissä useasti, Turokista (1997) ja monista Jurassic Park -lisenssipeleistä aina Ark: Survival Evoled -selviytymispeliin, joka saa tässä kuussa viimein virallisen julkaisunsa. Esihistoriallisia eläimiä on kuitenkin harvoin kuvattu peleissä realistisesti, mutta äskettäin julkaistu Saurian pyrkii tuomaan tähän muutoksen.

Urvogel Gamesin kehittämä Saurian on selviytymispelin ja simulaattorin yhdistelmä, jossa pelaaja asettuu itse dinosauruksen nahkoihin.

”Kaikki alkaa munasta, ja sinun tulee selvitä aikuisuuteen asti Hell Creekin petollisessa ekosysteemissä 66 miljoonaa vuotta sitten”, kerrotaan pelin virallisessa kuvauksessa.

Saurian pyrkii realistiseen dinosauruskokemukseen, ja kehityksessä onkin ollut mukana paleontologian ammattilaisia. Pelin Steam-sivulla kerrotaan, että jokainen pelissä nähtävä eläin ja kasvi on tukittu tarkkaan ja niiden kerrotaan perustuvan tämän hetkiseen, hyväksyttyyn tutkimustietoon.

Saurianissa pelaajan tehtävänä on siis syödä, juoda ja pysytellä hengissä erilaisia vaaroja ja saalistajia vältellen. Pelissä on tarjolla avoin pelimaailma, sekä tekoälyyn perustuva ekosysteemi, jossa kaikkien muidenkin eläinten kuvaillaan pyrkivän täyttämään samoja tarpeita kuin pelihahmokin.

Saurian on julkaistu 3. elokuuta Steamissa Early Access -versiona, jonka hinta on 19,99€. Tähän mennessä peliä kokeilleet käyttäjät ovat antaneet sille keskimäärin ”Erittäin myönteisen” arvosanan, mutta Kotakun toimittaja varoittelee kuitenkin, ettei peli tässä kehitysvaiheessa tarjoa vielä paljonkaan sisältöä.

Alta näet Saurianin tuoreimman trailerin.