Uusimmat

Stellaris-strategiapelin mobiiliversio katosi heti myynnistä – pelistä löytyi Halo-sarjasta varastettua sisältöä

17.10.2019 14:00 Muropaketin toimitus

Paradox-pelistudion avaruusstrategian tuorein versio jouduttiin hyllyttämään heti kättelyssä, kun pelistä löytyi varastettua kuvamateriaalia.

Suosittu avaruusstrategiapeli Stellaris kääntyi pari päivää sitten mobiililaitteille Stellaris: Galaxy Command -nimellä. Hyvin pian julkaisun jälkeen peli vietiin kuitenkin myynnistä, kun siitä löydettiin toisesta pelistä luvatta napattu kuva.

PC Gamerin mukaan pelissä käytettiin Halo 4 -pelin kuvituskuvaa, jonka näet alta. Kuva on Halo-kehittäjä 343 Industriesin Kenny Magnussonin käsialaa, ja se löytyy hänen ArtStation-sivultaan. Kuvasta voi helposti tunnistaa Halo-pelien tunnettuja ajoneuvoja, joten mistään kovin älykkäästä varkaudesta ei ainakaan ole kyse.

Stellarisin perusversio on Paradoxin itse kehittämä, mutta mobiilipelistä vastaa toinen studio nimeltä GameBear. Sen sijaan, että kuva olisi vain päivitetty toiseen, veti Paradox koko pelin pois markkinoilta, ja studion kerrotaankin nyt käyvän läpi koko pelin sisällön varmuuden vuoksi. Vielä ei ole mitään tietoa siitä, milloin mobiilipeli palaa myyntiin.

Stellaris ilmestyi alun perin PC:lle vuonna 2016, ja kuluvan vuoden alussa peli kääntyi myös PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Alta näet mobiiliversiosta löytyneen Halo 4 -kuvan.