Suljettu Telltale Games suunnitteli aivan uudenlaista zombie-peliä, joka olisi muuttanut studion pelityylin

25.09.2018 14:41 | Muropaketin toimitus

Telltale Gamesin kerrotaan suunnitelleen vielä viime vuonna innovatiivista peliä, joka olisi uudistanut merkittävästi studion tuttuja kaavoja. Projekti perustui ”suosittuun pelisarjaan”, mutta se ei liittynyt The Walking Deadiin.

Telltale Gamesia kritisoitiin viime vuosina yhä enemmän siitä, ettei studio juurikaan tehnyt uudistuksia episodipeleissään, vaan ne noudattivat samoja kaavoja kuin ennenkin, olipa kyse sitten The Walking Dead -sarjasta tai vaikkapa Guardians of the Galaxysta. Kun studio on nyt lopettamassa toimintansa, on paljastunut, että Telltalella suunniteltiin merkittäviä uudistuksia vielä viime vuonna.

Alexis Kennedy, joka tunnetaan Cultist Simulator -pelistä sekä Dragon Age 4:n yhtenä käsikirjoittajana, kertoo VG24/7:n haastattelussa toimineensa viime vuonna Telltalella konsulttina uudessa projektissa. Kyseessä oli zombie-peli, joka perustuu ”tunnettuun pelisarjaan”, mutta projekti ei liittynyt The Walking Dead -peleihin.

Kiinnostavaa hyllytetyssä projektissa on, että se olisi muuttanut Telltalen tuttuja kaavoja luottamalla tarinankerronnassa proseduraaliseen generointiin.

”Se oli jo vuosia jatkunut projekti, jossa oli tullut ja mennyt ihmisiä, ja jossa yritettiin löytää keinoja tehdä jotakin erilaista kuin Telltalen perinteisessä lähestymistavassa”, Kennedy kertoo.

Pelikehittäjän mukaan Telltalen projektia suunniteltiin ensisijaisesti mobiililaitteille, mutta muitakin alustoja harkittiin. Pelin oli tarkoitus keskittyä tukikohdan hallintaan ja resurssien keräämiseen, ja sen tarinallinen sisältö olisi syntynyt proseduraalisesti hahmojen kautta.

Lopulta Telltale ilmeisesti hyllytti koko projektin, ja sitä työstänyt tiimi irtisanottiin aiemmin tänä vuonna, jo ennen viime viikolla tullutta lopettamispäätöstä. Saa nähdä, tullaanko keskenjääneestä projektista koskaan paljastamaan lisätietoja vai jääkö se ikuisesti mysteeriksi.

Muropaketin uusimmat