UUSIMMAT

Suomalaisstudio Remedy teki viime vuonna huipputuloksen julkaisematta edes uutta peliä

16.02.2021 09:00 | Muropaketin toimitus

Hittipeli Control on tehnyt Remedylle tuhdin myyntituloksen, mutta vasta julkaisua seuraavana vuonna.

Games Industry kertoo, että suomalaisella Remedy Entertainmentilla oli viime vuonna historiansa paras vuosi. Remedyn liikevaihdon kerrotaan nousseen vuonna 2020 peräti 30 prosenttia edellisvuodesta, yli 41 miljoonaan euroon.

Tämä on huomattavaa, sillä Remedyltä ei viime vuonna tullut lainkaan uutta peliä. Hittipeli Control ilmestyi aluperin elokuussa 2019, ja vaikka pelin laajennukset julkaistiin viime vuonna, saapui uuden sukupolven päivitetty Ultimate Edition -versio myyntiin vasta 2021 puolella.

LUE MYÖS: Arvostelu | Control on myös PlayStation 5:llä viiden tähden herkkua – Ultimate Edition ottaa kaiken ilon irti Remedyn pelistä

Games Industryn mukaan Remedyn voittokulku perustui laajennuksiin ja Controlin julkaisuihin uusilla alustoilla, kuten Steamissa ja Nintendo Switchillä. Tarjoukset vauhdittivat Controlin myyntiä marraskuussa 2020, mistä tuli pelin suosituin kuukausi, ja joulukuussa sen kerrottiin myyneen jo kaksi miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.

Remedyllä tiedetään olevan tekeillä ainakin kaksi julkistamatonta peliä, jotka saapuvat sekä konsoleille että PC:lle Epic Games Storen kautta. Lisäksi studio vastaa myöhemmin tänä vuonna ilmestyvän CrossfireX-räiskintäpelin yksinpelikampanjasta.