Uusimmat

Suomen ensimmäinen retropelilehti hakee joukkorahoitusta

13.10.2017 11:10 Muropaketin toimitus

Viime aikoina retropeliharrastus on nostanut jälleen päätään. Yhä useampi haluaa palata menneiden vuosikymmenten digitaalisiin peleihin kokeakseen nostalgisia hetkiä tai kokeakseen uusia elämyksiä. Pian retropeleihin voi tutustua myös uuden lehden kautta.

Jo yli 30 vuotta peleistä kirjoittanut, muun muassa Muropaketin, eDomen ja Domen pitkäaikaisena avustajana toiminut Jukka O. Kauppinen on julkistanut yhdessä Pelikonepeijoonit-yhteisön perustajina ja pelijournalisteina tunnettujen Mikko Heinosen sekä Manu Pärssisen kanssa uuden Retro Rewind -lehden joukkorahoituskampanjan.

Kolmikko hakee Mesenaatti.me -palvelun kautta vähintään 20 000 euron rahoitusta, jolla julkaistaisiin vuoden 2018 aikana kaksi retropeleihin keskittyvän videopelilehden numeroa. Mikäli rahoitusta kertyisi vähintään 50 000 euroa, nousisi julkaistujen numeroiden määrä neljään.

”Halusimme tehdä tästä paperilehden, koska paperi säilyy. Webiin kirjoitetut jutut häviävät sivustouudistusten myötä sekä palveluiden sulkeutuessa. Lehdet ovat sen sijaan luettavissa vuosien ja vuosikymmenten kuluttua. Paperi tuo pysyvyyttä ja helpottaa tarinoihin palaamista. Kaikki tilaajat saavat silti myös lehden digiversion veloituksetta”, toteaa Jukka O. Kauppinen.

Joukkorahoitukseen voi osallistua täällä. Mukana kannattaa olla aikaisin, sillä viisisataa ensimmäistä joukkorahoittajaa saa vuoden 2018 lehdet kotiinsa 20 eurolla.